XO-NL
Waarschuwing G2A Kinguin

Goedkope digitale games?

03 juli 2019 - 739 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Niemand betaalt graag te veel voor een product of dienst en gamen is nu eenmaal een dure hobby. Waar haal je nou het beste die nieuwste games vandaan? Op onze pagina's en groepen komt het onderwerp "G2A" geregeld om de hoek kijken vanwege de extreem lage prijzen die je er betaalt. Maar waarom zijn de prijzen zo laag? Is het wel betrouwbaar?

Recent kwam G2A (weer) onder vuur te liggen toen enkele ontwikkelaars op Twitter hun ongenoegen uitten over de advertenties van G2A die bovenaan verschijnen op Google, zoals in onderstaand voorbeeld van Descenders op het account van Mike Rose.

Twitter Mike Rose

De ontwikkelaars geven daarbij aan dat ze zelfs liever hebben dat je hun games illegaal download, dan dat je ze koopt via websites als G2A en Kinguin. Heftige uitspraken, maar logisch. In beide gevallen verdienen de ontwikkelaars geen geld, maar wanneer er via G2A wordt aangekocht, en er iets niet in orde is met de aankoop, dan zijn ze ook nog eens veel tijd en geld kwijt via hun klantenservice.

Onder andere Rami Ismail, ontwikkelaar bij Vlambeer, beaamt bovenstaande.

Twitter G2A Kinguin

Ook op andere social media kanalen krijgt G2A momenteel veel kritiek te verduren.

Vooral de kleinere ontwikkelaars zijn in dit verhaal natuurlijk de dupe, aangezien zij als kleine partijen zoveel schade lijden dat het bijna onmogelijk wordt om nieuwe games te ontwikkelen. Het is belangrijk dat wij hen als gamers steunen door de games via officiële kanalen aan te schaffen.

Maar er zijn meer redenen om ver weg te blijven bij websites als G2A en Kinguin. Natuurlijk wil je liever niet de volle mep betalen voor een nieuwe game. Nederlanders staan er om bekend graag voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. En laten we eerlijk wezen, voor veel mensen gaat het om een hoop geld.

Stop G2A en Kinguin

Maar of G2A daarmee de juiste plek is om aan die nieuwe game te kopen? Nee, absoluut niet. Als je een beetje research doet via Google en Youtube kom je er snel achter dat G2A vol staat met aanbod van gestolen keys. Koop je zo'n key, dan heb je grote kans dat je product gedeactiveerd wordt en je de game niet meer kunt spelen. Veel keys zijn daarnaast achter de schermen aangekocht met gestolen creditcard gegevens, iets wat ik helaas persoonlijk van dichtbij heb mogen meemaken. Ook loop je het risico dat Microsoft je Xbox account permanent blokkeert!

Natuurlijk gaat een aankoop via deze website ook wel eens fout. Maar er ligt inmiddels meer dan genoeg informatie op tafel waarbij je aan je water voelt dat we het hier hebben over louche praktijken. Jij mag dan misschien genieten van een hele goedkope nieuwe titel (wie weet voor hoe lang...?), maar daar omheen zijn er te veel slachtoffers gemaakt.

Team XO-NL adviseert om ver weg te blijven van G2A en Kinguin. Steun de game-industrie door je games op disc of digitaal via de Xbox Store aan te schaffen en bekijk ons Xbox One tips & tricks artikel.

Redacteur:

Jolina

Reacties (1)

  • FMN Gekkuhhuis

    👌🏻👍🏻 kijk mooi stukje

    15 april 2020
Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!