XO-NL

Xbox first party games

22 november 2017 - 805 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Xbox One heeft zich momenteel redelijk goed in de markt weten te vestigen als het aankomt op zijn hardware, software en mogelijkheden. Het enige waar Xbox nog op achter lijkt te blijven, zijn de exclusieve game titels t.o.v. andere platformen.

Maar misschien gaat hier in de (nabije) toekomst wel verandering in komen. Phil Spencer is opvallend actief op zijn Twitter account en reageert veel op vragen en wensen over first party games. Hij bevestigt op Twitter dat ze van start zijn gegaan met het ontwikkelen van first party games en laat merken dat hij zelf graag een action adventure game uit ziet komen, zoals bijv. Uncharted op de PS4. Hij geeft wel aan dat er enige tijd overheen zal gaan, voordat deze ook echt uitgebracht kunnen worden. Beter laat dan nooit, toch? Verder geeft hij aan dat de games die uit gaan komen, verspreid over het jaar uitgebracht worden. Microsoft gaat zich niet meer op de feestdagen focussen, zoals ze in het verleden altijd hebben gedaan.

Ook is Phil nog steeds van mening dat het belangrijk is om Xbox en PC samen te brengen. Hij benoemt zelfs het integreren van Steam en Xbox, maar geeft gelijk aan dat dit erg moeilijk gaat worden en het onwaarschijnlijk is dat het gaat gebeuren vanwege allerhande licenties. Het blijft dus vooralsnog afwachten of Phil zijn woorden waar maakt en dat dit geen “dromen zijn bedrog” situatie is!

Redacteur:

Glenn

Reacties (2)

  • DrPienzel

    Nou dat is niet helemaal waar, om games cross-platform te krijgen zijn heel andere licenties en afspraken nodig. Nu zijn ook bijna alle games voor bijna alle platformen beschikbaar en toch is 99% niet cross-platform.

    26 november 2017
  • TheDerpAgent

    Huh welke licenties. Bedoeld ie tussen steam en xbox,want als de game uitkomt op beide platforms dan moet dat toch geen probleem zijn lijkt mij.

    26 november 2017
Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!