XO-NL
Top 10 2019

De top 10 van Jolina

16 december 2019 - 306 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Toen ik ging terug kijken naar 2019, kwam ik tot de conclusie dat ik minder games had gespeeld dan ik dacht. Dat heeft deels te maken met persoonlijke omstandigheden, maar eigenlijk is 2019 ook een relatief mat game jaar geweest. Dat maakt mijn top 10 wel redelijk divers en hier en daar ook wat verrassend. Dit zijn de 10 games die mij zijn bij gebleven.

10. Lonely Mountains Downhill 

Een team van twee ontwikkelaars, die een heerlijk product hebben afgeleverd met Lonely Mountains Downhill. Vergelijken met games van gigantische labels als EA en Ubisoft is appels en peren. Deze game is voor mij het bewijs dat je ook kleinschalig de mooiste dingen kunt maken.

Lonely Mountains Downhill heeft mij weten te raken door zijn simpliciteit. Met weinig veel overbrengen. Prachtige kleuren, muziek en achtergrondgeluiden top gedaan en bovenal een behoorlijk verslavende gameplay waardoor ik maar opnieuw en opnieuw bleef starten met een track.

Lonely Mountains Downhill

9. Old Man’s Journey 

Ik hou van games met een diepgaande, emotionele verhaallijn. Ook in dit geval hoeft dat geen AAA titel te zijn, maar gaat het om een prachtig, klein spelletje. Een bijzonder verhaal met leuke puzzel elementen weet mij al snel te raken. Zo ook bij Old Man’s Journey. Ontzettend jammer dat deze game zo kort was, maar ik heb genoten van elke minuut.

Old Man's Journey

8. F1 2019 

Het is eigenlijk pas sinds dit jaar dat de F1 wereld mijn interesse wist te vangen, uiteraard door de steeds betere prestaties van Max Verstappen. Waar ik als een noob begon met het volgen van de F1, kwam ik steeds meer te weten over het spelletje en de tactiek er achter.

Ook de game F1 2019 kon daardoor niet uit blijven natuurlijk. Ik heb er, naast voetbal, een tweede leuke sport bij gevonden om me in mijn vrije tijd in te verdiepen. Hoewel het technische aspect van het aanpassen van je auto voor mij nog wat te diep gaat, is F1 2019 in alles een top game te noemen.

F1 2019

7. Far Cry: New Dawn

Far Cry: New Dawn mag absoluut niet ontbreken in mijn lijstje. Met Far Cry 3 als grootste liefde, weet de serie altijd iets met mij te doen. Zo ook New Dawn, met zijn prachtige kleurenpalet en herkenbare gameplay. Far Cry: New Dawn is een leuke toevoeging aan de serie, met een heerlijk uniek sausje. Voor verschillende mensen brengt de serie misschien weinig nieuws, maar ik heb me met deze titel weer ontzettend goed weten te vermaken.

Far Cry New Dawn

6. Gears 5

Net als in de F1 ben ik met Gears eigenlijk ook een laatbloeier. Ik ben pas vrij laat in het Xbox 360 tijdperk begonnen met intensief gamen en ben daardoor ook laat in aanraking gekomen met de Gears serie. Eigenlijk begon dat voor mij pas met deel 4. Maar dit heeft mij zeker weten te prikkelen, waardoor ik erg benieuwd was naar Gears 5. En wauw, wat ziet deze game er top uit op mijn Xbox One X. Het bloed vliegt je om de oren als je vijanden aan stukken zaagt. Smullen!

Gears of War 5

5. FIFA 20

You hate it or you love it: FIFA. Met elk jaar een nieuwe game, ben ik van mening dat de fans financieel behoorlijk uitgekleed worden. Maar toch ga ik er elk jaar in mee… Als voetballiefhebber heb je gewoon geen keuze. Ik verheug me elk jaar op de nieuwe FIFA titel! Zeker toen mij ter ore kwam dat de toffe gameplay uit FIFA Street zijn weg zou vinden naar FIFA 20 met de Volta game mode. Ook in FIFA Ultimate Team heb ik inmiddels weer flink wat uurtjes (en euro’s…) gestopt.

Fifa 20

4. Yooka-Laylee and the Impossible Lair

Ik hou van platform games, ik hou van kleurrijk. Yooka-Laylee and the Impossible Lair doet bijna alles goed. Het oogt prachtig, geeft veel uitdaging en speelt heerlijk. Hoewel de moeilijkheidsgraad hier en daar behoorlijk hoog is, blijf je spelen. Een van de grotere verrassingen van 2019 wat mij betreft.

Yooka-Laylee and the impossible lair

3. Star Wars Jedi: Fallen Order

Oh oh oh, wat zat ik met samen geknepen billetjes te wachten op deze titel. Ik hou van Star Wars en EA mocht dit echt niet verprutsen. Hoewel ik me absoluut vermaakt heb met de Battlefront titels, was dit toch echt niet wat ik er van hoopte. Star Wars Jedi: Fallen Order moest het gewoon goed doen!

En gelukkig is dat deze keer helemaal goed gekomen. De gameplay is leuk en uitdagend, het ziet er prachtig uit en het verhaal is prima. Dat maakt het voor mij één van de beste games van 2019.

Star Wars Jedi Fallen Order

2. A Plague’s Tale: Innocence

Over verrassingen gesproken. A Plague’s Tale: Innocence is misschien wel de grootste verrassing van allemaal. Van tevoren waren er wel wat beelden getoond, maar verder was de PR bescheiden. Maar daar was wel ineens die prachtige singleplayer campaign game met een uniek karakter. A Plague’s Tale heeft een spannende en intrigerende verhaallijn en een luguber sfeertje. Met de leuke, gevarieerde gameplay en prima graphics is dit gewoon een topgame.

A Plague's Tale Innocence

1. Farm Together

En dan mijn persoonlijke toptitel van 2019. Voor velen misschien een vreemde keuze, maar deze game was gewoon exact wat ik dit jaar nodig had. Heerlijk ontspannen boeren, gewassen laten groeien en oogsten en je dieren voeren. De game zit ontzettend leuk in elkaar, ziet er enorm schattig uit en heeft een verslavend karakter, maar dan in positieve zin. Opdrachten voltooien, anderen helpen op hun boerderij of juist hulp ontvangen door één of meerdere van je vrienden. De game liep ook nog eens heerlijk soepel. Prachtig gewoon!

Ik heb dit jaar de meeste uren besteed aan Farm Together, waardoor deze de eerste plek heeft weten te bemachtigen van mijn persoonlijke top 10.

Farm Together

Zoals gezegd was 2019 voor mij persoonlijk een beetje een mat game jaar. Ik ben zelfs niet toe gekomen aan titels als The Division 2, Ghost Recon Breakpoint, Control en Call of Duty. Ik weet niet of ik daar nog aan begin, maar ben nu al benieuwd wat 2020 ons gaat brengen. Ik verheug me vooral op Cyberpunk 2077 en Dying Light 2 en ben daarnaast erg benieuwd naar de ontwikkelingen rondom Project xCloud en de Xbox Scarlett. We gaan zien wat de toekomst ons gamers brengt!

Redacteur:

Jolina

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!