XO-NL

Micro-transacties onder de loep

06 december 2017 - 502 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

De afgelopen weken zijn micro-transacties het punt van discussie binnen de gaming wereld. Deze zouden te veel in verbinding staan met gokken en brengen (jonge) gamers in verleiding grote bedragen aan in-game voorwerpen uit te geven. Dit zou de jonge generatie ook nog eens in de problemen kunnen brengen in de toekomst, dit omdat ze aangeleerd krijgen dat 'gokken' normaal is.

Specifiek werd Star Wars Battlefront 2 flink onder vuur genomen sinds de release, met als resultaat dat EA de functie (tijdelijk) heeft verwijderd. Andere games leken er mee weg te komen, maar daar lijkt nu toch verandering in te komen. Grote games zoals Fifa, Need for Speed en Call of Duty, die ook gebruik maken van dit systeem, worden onderzocht met mogelijk als resultaat dat alle micro-transacties in games verboden gaan worden. Alsof de ontwikkelaars nog niet genoeg geld verdienen aan ons, toch?

Het zal nog een lange tijd duren voordat juridisch alles onderzocht is en duidelijk is wat de uitkomst hiervan gaat worden, maar het heeft de gaming wereld zeker opgeschut en uitgevers komen hier nooit meer onopgemerkt mee weg.

Redacteur:

Glenn

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!