XO-NL

Fallout Shelter - 10 tips!

24 februari 2017 - 778 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Het is inmiddels ruim 2 weken geleden dat Fallout Shelter zijn weg vond naar Xbox One en Windows 10 (play anywhere). Begonnen als mobile game, kunnen we ons nu dus ook op de console uitleven met deze verslavende game.. Inderdaad, verslavend. Je bent dus gewaarschuwd! De meeste gamers zullen bekend zijn met de Fallout franchise. Deze game zal natuurlijk mee liften op het succes van de franchise, maar als we dat even naast ons neer leggen, kunnen we concluseren dat Fallout Shelter toch een zeer vermakelijke game is. En hij is nog Free to Play ook! Maar hoe kun je nou het beste te werk gaan, bij het opbouwen van een Vault? Ik heb sinds de release meer dan 40 uur aan besteedt en wil jullie daarom graag op weg helpen met onderstaande tips!

Tip 1: Neem de tijd

Fallout Shelter draait om balans en evenwicht. Je dwellers moeten zich happy voelen en er moet genoeg voorraad zijn; elektriciteit, voedsel en water. Het bouwen van nieuwe ruimtes of het produceren/opnemen van nieuwe dwellers zijn een aanslag op je voorraad. Zorg dus altijd dat je metertjes vol in het groen zijn! Als je te snel, te veel ruimtes bouwt kom je elektriciteit te kort. Als je te veel dwellers in je vault hebt, kom je voedsel te kort. Het klinkt allemaal heel simpel maar de basis is balans. Het is helemaal niet perse nodig om je vault volledig tot beneden uit te bouwen. Neem dus je tijd om rustig en weloverwogen uit te breiden.

Tip 2: Plaats de juiste Dwellers in de juiste ruimtes

Elke dweller heeft zijn eigen kwaliteiten, die zichtbaar worden op het moment dat je de dweller selecteert. De kwaliteiten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën; SPECIAL. Deze categorieën vind je ook terug in de verschillende soorten ruimtes in je vault. Een dweller met een hoog balkje op S, zal het beste functioneren en zo happy mogelijk zijn als hij wordt ingedeeld in een ruimte die daarmee correspondeert, bijvoorbeeld een power plant. Heb je dwellers met gemiddelde stats? Zorg dan dat je afhankelijk van wat je nodig hebt, een outfit kiest voor deze dweller om zijn stats op een specifiek punt te verbeteren en zijn productie te verhogen.

Tip 3: Bouw je vault op volgens een effectieve layout

Je hebt maar beperkt ruimte om je vault vorm te geven. De beste layout kun je creëren volgens het ‘3, lift, 3, lift, 2 principe’ (zie afbeelding hieronder). Een productieruimte is het effectiefst als je er 3 naast elkaar bouwt, deze levert meer productie dan 3 losse productieruimtes. De positie van de liften maakt daarbij niet heel veel uit, die zouden ook aan de buitenkant kunnen liggen, als duurt het dan soms iets langer om dwellers te verplaatsen binnen je vault.

Tip 4: Verken het wasteland

Zodra je een dweller kunt missen in je vault, loont het zich enorm om er een op pad te sturen in het wasteland. Een dweller die op avontuur gaat, vindt van allerlei loot die ontzettend handig is en het is een goede manier om caps te verzamelen; het betaalmiddel in Fallout Shelter. Daarnaast is het de snelste manier om het level van een dweller te verhogen. Als je eenmaal een tijdje bezig bent is het goed om altijd meerdere dwellers naar buiten te sturen. Vergeet ze niet na een tijdje terug te laten komen naar de vault om te innen wat de reis heeft opgeleverd! Zorg er wel voor dat je deze dwellers goed voorbereid op pad stuurt: met een goede outfit (kwaliteiten E, A en L zijn het effectiefst), het beste wapen, zo veel mogelijk stimpacks, voldoende radaway en eventueel een huisdier die de dweller een boost kan geven (bijv. +10% meer loot, of +10% return speed).

Tip 5: Doe veel quest

Zodra je wat verder bent en een command center kunt bouwen, krijg je de mogelijkheid om dwellers op quest te sturen. Ook deze quest zorgen voor veel bruikbare loot en vaak een flinke hoeveelheid caps. Bereid je quest teams zo goed mogelijk voor volgens de principes hierboven, met name stimpacks komen goed van pas! Ook al heb je het doel van de quest voltooid, probeer altijd alle ruimtes van de quests te verkennen. Je verdient er goede loot en je dwellers kunnen hun level flink verhogen door vijanden te verslaan. Pak alles mee dat glinstert! En vergeet de lijken van raiders niet mee te pakken. Hou zeker de quest “Bottle & Cappy” in de gaten.. Als je deze helemaal voltooit, red je op het einde de karakters Bottle en Cappy. Zij komen daarna geregeld je vault bezoeken. Als ze in je vault zijn en ze stil staan om een dansje te doen, kun je ze selecteren en krijg je caps en soms ook nuka cola. Gratis inkomsten, altijd prettig!

Tip 6: Voltooi objectives

Naast quest zijn ook objectives een goede manier om caps, nuka cola en soms zelfs lunchboxes of huisdieren te verdienen. Hou ze dus goed in de gaten en probeer er zoveel mogelijk te voltooien. Per dag kun je 1 quest skippen, als je het idee hebt dat deze onmogelijk is op dat moment.

Tip 7: Bescherm je dwellers goed

Een vault lijkt een redelijk veilige bunker, maar niets is minder waar. Gevaar zit in een klein hoekje. Spontane incidenten kunnen plaats vinden, room rushes kunnen mislukken, maar ook vanaf buiten dreigt er altijd gevaar. Zo kunnen raiders, death claws en ook feral ghouls je vault aanvallen. Het is daarom belangrijk je dwellers community goed te berschermen! Zorg dus dat er in elke ruimte met dwellers wel iemand is met een wapen. Zodra je meer wapens bezit, kun je al je dwellers bewapenen en ze steeds betere wapens geven. De bovenste 2 lagen van je vault zijn extra kwetsbaar, daar komt immers het gevaar van buitenaf binnen. Zorg dus dat de dwellers in deze lagen de beste wapens en outfits dragen. Daarnaast is de vault door ook wat extra aandacht waard; je kunt de deur upgraden en 2 bewakers in de ruimte posteren. Hiermee worden aanvallen sneller afgewend en zijn je voorraden veiliger.

Tip 8: Let op de mysterieuze onbekende

Iets wat niet iedereen weet is dat er af en toe ineens een spannend muziekje speelt. Dit is het teken dat de mysterieuze onbekende in je vault is! Hij is er slechts enkele seconden dus zorg dat je hem snel vindt, want dit kan je veel caps opleveren! Enkele keren heeft het mij zelfs bijna 5000 caps opgeleverd! Soms moet je goed zoeken en je zult hem niet altijd vinden, maar onderstaande afbeelding zie je in ieder geval waar je naar op zoek moet..

Tip 9: Rush productie voorzichtig

De productie van je ruimtes kun je ‘rushen’, hiermee haasten je dwellers in de ruimte zich om snelle productie te leveren. Als de rush succesvol is, levert dit je ook nog enkele caps op. Maar pas op: een rush heeft weinig zin met een incident rate van 30% of meer! De kans op een incident is dan veel te groot en als de rush mislukt heeft dit negatieve gevolgen op je voorraad en de gezondheid van je dwellers.

Tip 10: Koop een lunchbox

Bij de start van een nieuwe vault Wanneer je net start met een nieuwe vault gaat alles vrij traag. De caps komen langzaam binnen en de focus ligt op het in balans houden van je voorraad voordat je aan verdere stappen kunt denken. Natuurlijk is Fallout Shelter free to play, maar zeker in het begin is het fijn om even een goede start te kunnen maken. Met een lunchboxpakket van €3,99 krijg je 5 lunchboxen die je een flink voordeel kunnen opleveren. Uiteraard kun je er later nog aan spenderen wat je wilt, maar sommige dingen in Fallout Shelter krijg je alleen voor elkaar door te wachten (of nuka cola te betalen natuurlijk).

Heb je zelf nog handige tips? Deel ze met ons!

Redacteur:

Jolina

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!