XO-NL

Xbox One S, Kopen of niet?

03 augustus 2016 - 180 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Het zal niemand ontgaan zijn waarschijnlijk maar sinds deze week is de Xbox One S uitgebracht in Nederland en Belgie. De Xbox One S is een kleinere verbeterde versie van de Xbox One Phat (voor het gemak van deze review maar even de oude Xbox One omgedoopt tot Phat). Maar stel je hebt al een Xbox One Phat Is het dan de moeite waard om de overstap te maken naar de One S?

De Xbox One S is in Nederland uitgebracht in enkel Wit met Zwart in drie verschillende modellen respectievelijk De One S 500GB voor 299,- de One S 1TB voor 349,- en de One S 2TB voor 399,-. Welke je hiervoor zou moeten kiezen ligt puur aan je zelf en of je 100 euro extra over hebt voor 1.5TB extra. want je kan ook met gemak op je Xbox one voor een kleine 100 euro een goeie externe HDD kopen van 2 of zelfs 3TB extra waarmee je je One S eigenlijk nog verder uitbreid. Maar nogmaals dit ligt volledig aan de gebruiker wat hij wil.

De S Controller

De One S Console word geleverd met de lichtelijk verbeterde S Controller. Deze aub niet vergelijken met de Elite Controler aangezien dit 2 verschillende controllers zijn. De S controller heeft enkele nieuwe Features en verbeteringen gekregen op de al bijna perfect One Phat Controller in de Vorm van extra Grip achterop de controller, Bluetooth aansluiting waardoor je de controller ook met gemak kunt aansluiten op je PC of Tablet. Als je wel eens je Xbox One naar een ander scherm streamt is dit natuurlijk super fijn en hoef je niet die USB kabel te gebruiken op je PC of Tablet. en de laatste grote verbetering is het bereik van de controller, iedereen kent het wel dat als je je headset op hebt en even naar de keuken loopt om wat drinken te pakken dat de controller dan opnieuw verbinding moet maken, dat is hoort dan nu grotendeels tot het verleden. daarnaast is de controller voorzien van zowel de oude als de nieuwe headset jacks. Al met al maakt dat dat deze controller de perfecte Phat controller op een paar kleine puntjes netjes heeft weten te verbeteren. De S cotroller word geleverd met 2 standaard AA batterijen zijn niet oplaadbaar! Voor mij persoonlijk hadden ze wel de Elite controller bij mogen leveren, maar goed dat feest werd het dus niet. En een gratis Headset meeleveren aan het systeem zou ik ook niet erg gevonden hebben aangezien ze het als een sociaal platform willen zien.

De S Console Uiterlijk

Zoals iedereen wel kan zien is de Xbox One S Console 40% kleiner geworden Nu word dat op het plaatje hier boven natuurlijk wel wat overdreven. Maar de S Console is duidelijk waarneembaar kleiner. Daarnaast is het mogelijk ook de S console op zijn zijkant neer te zetten net als zijn oudere broertje de Xbox 360, door middel van een kleine stand die je er los bij kunt kopen. Verder is er afgezien van de hoogglans plastic delen van de One Phat, zodat vingers en vuil niet heel erg te zien meer zijn. Wel jammer vind ik dat de One S op dit Moment alleen leverbaar is in het Wit met Zwart, maar dit zal met een paar maandjes wel veranderd zijn denk ik (ik ben persoonlijk toch meer van het zwart zwart). Een van mijn favoriete verbeteringen zijn de druk knoppen ipv de touch knoppen op de One Phat, dit is vooral bij het afstoffen van het systeem ideaal. Daarnaast ook een onwijze verbetering is de verplaatsing van de USB op de zijkant van het Phat model naar de Voorkant op het S model, want vooral als je je One phat in een mooi video kastje hebt staan is het soms moeilijk om bijv je USB stick of oplaadkabel aan de zijkant er in te pluggen. En natuurlijk het meest opvallende verschil is de interne AC adapter dus dat mega blok wat nu achter je TV ligt is verdwenen en de Xbox One S word nu met een relatief simpele Stekker aangesloten. Al met al ziet de Nieuwe S er prachtig mooi strak uit dus mensen die nog klaagden dat het Phat Model meer op een VHS recorder leek kunnen nu ook rustig slapen

Achterzijde/Aansluitingen

Zoals je op bovenstaande foto mooi kunt zien zijn er verder weinig dingen veranderd, met nog steeds de HDMI 1.4 in HDMI2.0 uit, de 2 USB3.0 aansluitingen en een Optisch uit te vinden. Op het missen van de Kinect aansluiting na is er dus niets veranderd. Voor die paar mensen die echter nog wel een Kinect hebben en veel gebruiken kunnen een speciale Kinect USB omzetter bestelen via Xbox.com.

Echt vernieuwing tov de One Phat

Er is nu een HDMI 2.0 uitgang op de One S gezet en dit is waarschijnlijk de grootste vernieuwing. Het grootste verschil intern van de S tov de Phat is zijn 4K (4X FullHD of 1080P wat de meesten wel kennen 4K is dus puur de resolutie/de hoeveelheid puntjes naast elkaar) Functie. Dit houd een paar dingen in, je kunt geen Games afspelen in 4K echter zullen alle bestaande games wel geoptimaliseerd worden voor het gebruik van zijn HDMI2.0 aansluiting en dit is bij sommige games wel te zien doordat het er net een piep klein beetje straker uit ziet. De 4K fuctie is puur en alleen geschikt voor het afspelen van Films/Series en andere videobestanden die de resolutie van 4K ondersteunen. Denk hierbij dan aan BVD 4K Blu-ray schijfjes (deze zijn inmiddels al bij bijv elke MM of Bol te koop en zitten ipv een Blauw Hoesje zitten deze in een zwart hoesje) Netflix 4K (waar je extra voor moet betalen!, en nog niet alles daarop is 4K dus houd daar rekening mee) en Youtube is ook al aan het experimenteren met 4K. LET OP als je deze Xbox One S koopt om dus ook 4K af te spelen zul je een beeldscherm nodig hebben die ook een HDMI2.0 ondersteuning heeft. want er zijn ook 4K tv’s/beeldschermen in omloop die nog de verouderde HDMI aansluiting gebruiken en je dus niets hebt aan het extra effect van 4K in combi met je 4K TV en je One S kijk dit dus eerst goed na voordat je een One S koopt of zelfs een 4K TV/Beeldscherm. De One s Kan dus alleen 4K afspelen via HDMI 2.0 let hier dus goed op.

Kopen of niet?

Heel eerlijk als je al in het bezit bent van een Xbox One Phat en je hebt de overstap naar een 4K TV nog niet gemaakt zoals de meesten, dan zou ik nog lekker even doorspelen op je One Phat en misschien wachten op de volgende jaar uitkomende Project Scorpio. Echter ben je nog niet in het bezit van een Xbox One of je Xbox One is aan vernieuwing toe dan zou ik direct voor de One S gaan. En zelfs als je al een 4K TV hebt (waarmee je vaak ook rechtstreeks Netflix 4K kunt ontvangen) zelfs dan zou ik nog even heel goed nadenken of het de moeite waard is. Al met al is de One S een prachtige aanwinst voor de One familie en zal heel veel nieuwe gamers aantrekken en wellicht zelfs heel veel gamers die nog last gen speelden nu overhalen om toch de One in huis te halen.

om het kort te houden kopen of niet? alleen kopen als je nog geen One hebt, of als je One Kapot is gegaan of als je mega bizar veel geeft om 4K films te kijken en de rest van de 4K apparatuur al in huis had. De verdere verbeteringen zijn prettig maar niet genoeg om direct je Phat om te ruilen voor deze.

Redacteur:

Maurice

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!