XO-NL

Nicole's terugblik op het jaar 2017

17 december 2017 - 696 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Ik heb een aantal keer achter mijn oren moeten krabben. Mijn game jaar.. ik pakte er gauw een flinke kop koffie bij. Sja, welk game jaar eigenlijk? Het viel mij eigenlijk gewoon vies tegen. Al moet ik eerlijk bekennen, ik ben wel lastig te pleasen qua games. Ik raak te snel afgeleid, verveeld, vind het al snel teveel herhaling, te weinig uitdaging of het heeft gewoon geen boeiend verhaal.

Maar als ik dan terug denk aan hoogtepunten van het jaar 2017. Dan moet ik echt ons team voorop zetten. Want damn.. wat hebben wij een aantal mooie dingen voor elkaar gekregen dit jaar. Een super gezellige en nog altijd groeiende community, de launch van onze website en natuurlijk Dutch Comic Con Winter Edition. Stuk voor stuk dingen die mij oprecht heel trots maken en hopelijk komt er nog veel en veel meer leuks bij! 

Zoals sommigen wel weten heb ik een zwak voor tactical shooters. Hier ben ik goed in en ik vind het super leuk om mensen van all over the globe te leren kennen en echt als team samen te werken. Een lange tijd vond ik daarin mijn heil bij Battlefield. Helaas vind ik Battlefield 1 enorm tegen vallen - vooral het stukje communicatie, teamplay en de nodige skills. Dit jaar heb ik eigenlijk meer oude titels opgepakt dan nieuwere games. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de TellTale Games. Ik had ze al een tijdje maar was er gewoon nog niet aan begonnen maar wat speelt dat lekker weg. Heerlijk achteruit gezakt gamen.. precies wat ik destijds nodig had! Bof ik even met mijn gameshare vriendinnetje Jolina, die zo wat alles van TellTale heeft!

Verder kan mijn broekpoep-ervaring natuurlijk niet uit blijven. Resident Evil 7 was voor mij een first van het genre. Ik heb nogal een levendige fantasie en met dit soort spelletjes zie ik al gauw overal monsters. Ik kan mezelf echt knettergek maken dus meestal blijf ik er uit voorzorg gewoon bij weg. Al bleek het bij deze game meer de verwachting te zijn, dan dat het daadwerkelijk eng was. Evengoed, vond ik RE7 écht een leuke verrassing en heb ik me prima met deze game vermaakt! 

Naast het broekpoepen zat ik af en toe ook met samengeknepen billetjes in mijn HQ. Want wat was Little Nightmares toch een geniaal spel. Kort, maar oh zo krachtig. De grimmige sfeer, de karakters, de gameplay.. in één woord wauw! Zulke games hebben tegenwoordig een streepje voor bij mij. En ik hoop hier dan dus ook nog veel meer van te zien.

Mocht je overigens nog iets soortgelijks zoeken, kijk dan vooral eens naar Ori and the Blind Forest, Unravel en Inside. Waarvan Ori and the Blind Forest nog steeds mijn hartje sneller laat kloppen. Wat kijk ik uit naar het volgende deel! Reteslecht ben ik in dit soort games, maar ik moest en ik zou. En ik kreeg er gewoon écht geen genoeg van, hoe vaak ik ook dood neerviel omdat ik weer eens slecht getimed had of de tijdsdruk me even te veel werd. De liedjes en de sfeervolle wereld liet mij niet los. En nog steeds niet, ik word namelijk elke ochtend wakker met de soundtrack als alarm! Als je bovengenoemde titels dus nog niet gespeeld hebt, raad ik je deze echt aan om deze eens op te pakken!

Voor het jaar 2018 heb ik een beter vooruitzicht en heb ik al wat mooie titels op mijn verlanglijstje geschreven. Uiteraard beginnen we met mijn grote liefde Ori and the Will of Wisps. Maar ook State of Decay 2, Metro Exodus, Fe en Anthem zijn daar voorbeelden van.

En nu ben ik benieuwd..
Welke games hebben jullie op je verlanglijstje gezet voor het aankomende jaar? 

Redacteur:

Nicole

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!