XO-NL

Jolina's gamejaar 2017

24 december 2017 - 443 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Één van mijn persoonlijke hoogtepunten van het jaar 2017 was de nieuwe opzet van onze website, www.XO-NL.com en onze aanwezigheid op de Dutch Comic Con Winter Editie. Het heeft wat bloed, zweet en tranen gekost om alles op te zetten, maar wat een voldoening geeft dat toch. De sfeer was heerlijk ontspannen en relax. We hebben veel bezoekers gehad en ook nog leuke prijzen weg mogen geven. Daarnaast waren er veel complimenten voor onze website, die overigens nog steeds hier en daar wordt bijgeschaafd. Helemaal top!

Wat betreft games zijn er dit jaar twee die ik absoluut het vernoemen waard vind, in positieve zin. De eerste is er één die vast lang niet iedereen kent of heeft gespeeld: Little Nightmares. Daarmee heeft Bandai Namco toch weer een pareltje op de markt gezet. De heerlijke grimmige sfeer, prachtige uitgewerkte karakters en leuke puzzels maakten dat ik deze game echt met heel veel plezier heb zitten spelen. Het is voor mij de verrassing van het jaar, zoals Unravel dat vorig jaar voor mij was. Kippenvel!

De tweede game die mij positief heeft verrast is toch wel, op het laatste nippertje in december, PlayerUnknown’s Battlegrounds. Het is wel een beetje haat-liefde. Die gameplay… wauw! Op het puntje van je stoel, wat een spanning geeft deze game. Allerlei technieken, tactieken en trucjes moet je uit de kast halen voor dat ene zinnetje: Winner winner chicken dinner! De gameplay is, zelfs met de aanwezigheid van slechts één map, magnifiek gaaf. Maar ja, die performance… De graphics zijn niet al te best, slechts één speelbare map, lag, bugs, glitches, framedrops. Voor enkele mensen is de game amper speelbaar. Maar goed, het gaat natuurlijk wel om een Game Preview. Ondanks al deze aspecten die écht verbeterd moeten worden, is het voor mij de gameplay die me alle negatieve aspecten doet vergeten. Keer op keer. En dan heb ik het nog niet eens over de potentie die in deze game zit. Meerdere maps, misschien extra game modes? Er valt nog veel te halen! Ik ben voorlopig nog wel even zoet met PUBG.

Natuurlijk was 2017 ook het jaar van de krachtigste console ooit gemaakt, de Xbox One X. Het mag dan een rib uit mijn lijf zijn geweest (want ja, die prijs van zo’n €500 is voor iedereen een flink bedrag), maar wauw, echt wauw. Met een goede 4K tv en een game als Rise of the Tomb Raider valt je mond open van verbazing. Wat ziet alles er prachtig uit zeg. Daarnaast is de console veel sneller en ook geruislozer. Je merkt pas wat je in handen hebt als je weer even op een Xbox One console speelt. Wat zijn we toch verwend eigenlijk, luxe went zo snel.

Voor 2018 staan er natuurlijk ook een hoop leuke dingen op de planning. Uiteraard gaan we ons met het XO-NL team weer goed laten zien, met onze website maar ook in real life bij o.a. de DCC. En ik zit toch wel met smart te wachten op een paar nieuwe games zoals Far Cry 5, State of Decay 2 en die nieuwe Battlefield game die waarschijnlijk in 2018 wordt aangekondigd en misschien zelfs al wel uit komt in dit jaar. Veel moois in het verschiet dus!

Redacteur:

Jolina

Reacties (2)

  • BereklauwSate

    Ik kijk inderdaad erg uit naar state of decay 2. Pubg twijfel ik over. Concept lijkt me gaaf, maar Ik hoor nog zo veel buggs dat ik bang ben dat dat het voor mij verpest, voordat de game volledig af is.

    26 december 2017
  • gamerking337

    winner winner chicken dinner

    25 december 2017
Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!