XO-NL

Microsoft werkt aan een nieuw carrière systeem

10 januari 2018 - 493 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Een tijdje terug werd door Xbox platform leidinggevende, Mike Ybarra, een balletje opgegooid dat Microsoft momenteel een nieuw carrière systeem voor Xbox Live aan het testen is. Dit systeem lijkt nog in een zeer vroeg stadium te zitten, maar Microsoft zet zich actief in om de functionaliteit te optimaliseren.

Het nieuwe systeem zou het uitgebreide gamerscore systeem kunnen zijn waar Mike Ybarra eerder een balletje over op heeft gegooid. Hier gaf hij ook aan dat gamerscore alleen geen juist en werkelijk beeld geeft van hoeveel tijd en moeite een gamer nou echt in een bepaalde game stopt, denk bijvoorbeeld aan esport spelers en games. Het nieuwe systeem zal hier misschien een uitkomst in bieden.

Het lijkt erop dat spelers die gebruik gaan maken van het nieuwe systeem, hun voortgang in levels gaan zien en er zijn zelfs prestige rangen te behalen. Spelers zullen naarmate ze levelen of prestigen, beloond worden met o.a. loot crates met cosmetische items voor het nieuwe avatars systeem.

Het carière systeem komt ook met quests om specifieke opdrachten te behalen, zoals een bepaald spel spelen. Ook deze zullen met beloningen komen zoals loot crates en xp punten. Op dit moment ziet het er niet naar uit dat de loot crates met echt geld te kopen zijn, maar gezien het vroege stadium waarin het systeem zich bevindt is dit niet met zekerheid te zeggen.

Windowscentral geeft aan dat ze al stukjes van dit nieuwe systeem hebben mogen bekijken en documentatie hebben ontvangen die verwijst naar een nieuw subdomein op Xbox Live, namelijk "Career.XboxLive.com". Op dit moment is het domein nog niet beschikbaar voor het publiek. Ook lijkt het er op dat deze systemen prestaties op een of andere manier zullen opnemen, waarbij ervaringspunten worden beloond die bijdragen aan niveaus in je overkoepelende carrière. Je voortgang en speeltijd worden bijgehouden in je reeds bestaande game bibliotheek en het ziet er naar uit dat dit nieuwe systeem naast het huidige gamerscore systeem gaat werken en het dus niet gaat vervangen.

Redacteur:

Glenn

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!