XO-NL

Games with Gold

05 oktober 2016 - 124 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Tijdens het E3 van 2013 werd er 'Games with Gold' aangekondigd. Het programma bood gratis games aan als je gebruik maakte van Xbox Live Gold. De dienst die ervoor zorgt dat je online kan gamen. Het programma werd meegenomen naar de Xbox One.  

Spelers met een actief Gold-abonnement kunnen de games downloaden voor een bepaalde periode. Eenmaal gedownload, is de Xbox 360-gebruiker eigenaar van het spel, zelfs als het Gold-abonnement wordt stopgezet. Er komen elke maand twee 360-games beschikbaar over de periode van twee weken. Het eerste spel is vanaf de 1e dag van de maand tot de 15e beschikbaar,  het tweede vanaf de 16e dag tot aan het einde van die maand. Vanaf november 2015 is het mogelijk om ook 360-games te spelen via het Backwards Compatibility-systeem. 

Begin juli in het jaar 2015, kondigde Microsoft aan dat het Games with Gold programma werd uitgebreid met - naast de twee 360games -  ook twee Xbox One titels per maand. Elke game wordt voor een volle maand aangeboden. De ene titel vanaf de eerste van de maand tot de 16e dag, de tweede game vanaf de 16e tot de 15e van de maand daaropvolgend. Ondanks dat 360-games dus in altijd bezit blijven van de gebruiker, blijven de gratis downloads voor de Xbox One games dit niet. Voor de Xbox One games geldt dus dat je een actief Gold-abonnement moet hebben om de Games with Gold te kunnen blijven spelen. Als je het abonnement weer oppakt, kun je er wel weer direct bij.

 

Redacteur:

Nicole

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!