XO-NL

Far Cry 5 - Preview

19 januari 2018 - 818 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Op een stormerige donderdagochtend vertrokken wij naar Ubisoft NL HQ om daar een hands-on te krijgen met Far Cry 5. Met z’n drietjes werden we in een donker kamertje gezet, waar wij dik twee uur lang de tijd kregen voor de eerste indruk van Far Cry 5.

De build die wij voorgeschoteld kregen was al in een vergevorderd stadium en na een korte uitleg konden we eindelijk aan de slag in Far Cry 5. Het eerste dat direct opviel, was dat de game er nu al grafisch fantastisch uit zag. Ook voelde de wereld van Far Cry 5 heel levendig aan en hadden we al snel door dat we het in twee uurtjes niet gingen redden! Want wow, wat kregen we meteen al veel voorgeschoteld.

We kregen één derde van de complete game als speelveld, waar we ons vrij in konden bewegen. We kregen direct alles tot onze beschikking van de side quest tot main story. Na een korte tijd op onderzoek te zijn geweest in het dorpje waar je start, toch maar even een quest op gezocht. Na een korte tijd spelen,  kwam ik een behoorlijk groot vliegveld tegen die ik moest overnemen van de slechteriken en dit was toch wel een behoorlijke opdracht. De vijanden kwamen van alle kanten en je werd zelfs gebombardeerd met mortieren en bemande turrets. Na toch één of twee keer te zijn dood gegaan, is het mij uiteindelijk gelukt deze vliegbasis over te nemen. Nadat ik dit gedaan had, viel mij in het begin van dit stuk direct al iets gaafs op. Ik zag een watervliegtuig die mij wel wat deed denken aan die uit de film Indiana Jones.

 

Direct toen ik instapte, begon de volgende missie al. Waarin ik al vliegend benzinepompen moest opblazen en vliegtuigen uit de lucht moest knallen. Om daarna het vliegtuig terug te brengen naar de echte eigenaar. Het vliegtuig is nog maar amper geland en hordes vijanden komen er weer aan om jou en je nieuwe vriend tussen 6 planken te krijgen. Terwijl jij de grond vrij houdt van bad guys hoor je je maatje boven je een dikke dog-fight uitvechten. Je sluipt op de laatste vijand af om hem van achter bij zijn nek te grijpen en het laatste dat je hoort is het gekraak van de nekwervels van je tegenstander. Pffffff eindelijk even rust…. Eindelijk even aan de zuurstof…

Ik ben heel eerlijk. Ik was zelf niet zo onder de indruk van de vorige Far Cry. De setting van Mongolië sprak mij niet echt aan en het verhaal vond ik ook niet boeiend genoeg om er veel tijd in te steken. Echter sprak mij de setting van Far Cry 5 direct al aan. Lekker over the top met een haast cartooneske over the top bad guy. Ook het wapen-arsenaal is heerlijk over the top met een hillbilly Murica twist er over heen. Zoals honkbal knuppels mij net iets te vrolijk gekleurd zijn. Of een roeispaan met een smiley waarmee je hoofdjes kunt inslaan. Tot assault rifles met haaienkopen erop. Niets is te gek in Far Cry 5 de mix tussen realistisch en over the top is perfect te noemen.

De twijfel die ik had bij Far Cry 5 is 200% verdwenen en ik kan dan ook niet wachten tot maart, wanneer we eindelijk met de volledige game aan de slag kunnen.

De eerste must have van 2018!

Redacteur:

Maurice

Reacties (1)

  • macchiatomarcel

    Top, dank voor de openminded review! Ik twijfelde ook gezien de gemengde gevoelens mbt de vorige Far Cry delen nog vers in het geheugen. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er nu naar uitkijk. Vooral het grafische stuk in combinatie met de samenwerking met je persoonlijke huisdier en de interactie met het enorme gebied om in rond te bewegen lijkt mij mooi. We gaan het beleven ?

    19 januari 2018
Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!