XO-NL

Xbox Project scorpio - Een noobverslag

25 maart 2017 - 128 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Overal op het internet hoor je de wildste verhalen over Project Scorpio. Het is teraflops dit en flupsieflop dat. Joh, heel eerlijk, als gewone boerengamer boeit mij dat geen malle moer. En ik heb al totaal geen verstand van al die mumbo jumbo, ik ben gewoon benieuwd naar wat de Scorpio voor mij als gamer inhoudt en waarom ik wel of niet de overstap zou moeten maken naar de Scorpio.

Project Scorpio is tijdens de E3 in 2016 aangekondigd als extra telg in de One familie. Ik zeg ook duidelijk de One familie aangezien de Scorpio geen nieuwe generatieconsole is, maar een verbeterde versie van de normale Xbox One. Dit houdt dus in dat alle games hetzelfde blijven. Er zullen dus NOOIT games uitkomen exclusief voor de Scorpio. Nee, beide systemen zullen werken met dezelfde games en hetzelfde besturingssysteem als op de standaard One. Het enige verschil zal zijn dat er wellicht extra content gedownload moet worden om de extra kracht van de Scorpio te kunnen zien.

De Scorpio zal een console zijn voor vooral 4K. Dit staat voor de hoeveelheid puntjes waaruit een scherm is opgemaakt. De meeste TV's maken op dit moment nog gebruik van Full HD. Een Full HD scherm bestaat uit 1080X920 puntjes en 4K (de benaming zegt het eigenlijk al) is 4 keer zoveel puntjes, waardoor je een stuk scherper beeld krijgt. De Scorpio is dan ook voornamelijk gericht op gamers die inmiddels al een 4K TV of beeldscherm hebben of binnenkort gaan kopen. Ben je nou nog niet bereid om binnenkort een 4K TV te kopen en wil je gewoon lekker je Full HD TV blijven gebruiken, dan zal het verschil tussen een standaard One en de Scorpio bijna nihiel zijn. Echter zoals beloofd zal in veel games de framerate (het aantal beeldjes per seconde) wel omhoog gaan. De meeste games draaien op dit moment zo'n 30 beeldjes per seconde. Echter zal de Scorpio dit in veel gevallen omhoog schroeven naar zo’n 60 beeldjes per seconde. Wellicht dat de Scorpio nog wel paar kleine extra dingetjes zal hebben voor mensen die de overstap naar een 4K TV nog niet gemaakt hebben, maar daar is tot nu toe nog weinig over bekend.

Op dit moment is in mijn ogen de Scorpio alleen nog maar interesant voor gamers die al een dikke 4K TV hebben of die binnenkort willlen gaan aanschaffen. Of voor de echte tech freaks die altijd het nieuwste moeten hebben. Maar ik als doorsnee gamer met een goeie Full HD TV van amper 2 jaar oud zal nog niet snel de overstap maken naar de Scorpio. Wellicht als ik t.z.t. een mooie 4K TV heb, zal ik de overstap eens overwegen. Tot die tijd zal ik nog lekker op mijn standaard One blijven doorspelen.

Redacteur:

Maurice

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!