XO-NL

Mixer Direct Purchase komt eraan

21 februari 2018 - 490 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Binnenkort maakt Mixer het mogelijk voor streamers om gebruik te maken van een nieuwe optie, namelijk Direct Purchase. Deze optie stelt kijkers in staat om het spel wat gestreamed wordt direct (digitaal) te kopen.

Mixer blijkt van steeds meer gamers te horen dat streams hetgene zijn wat hen motiveert om een spel te kopen. Streamers laten namelijk werkelijke gameplay zien met evt. commentaar, wat nuttig kan zijn voor de kijker. Velen van jullie herkennen zichzelf hier vast wel in. Een ideale manier dus om kennis te maken met een spel waarover je nog twijfelt, maar het kan natuurlijk ook gewoon leuk zijn om te kijken.


Streamers bevelen hun puliek vaak spellen en DLC aan en Mixer wil de streamers daarom ook belonen met de komst van deze nieuwe functie. Een deel van de opbrengsten die worden gewonnen met Direct Purchase, gaan naar de desbetreffende streamer. De streamer moet wel Direct Purchase activeren voor hij en zijn kijkers gebruik kunnen maken van de functie. De complete aanschaf gebeurt via Mixer, zonder dat je de stream hoeft te verlaten. Zodra het spel is aangeschaft, is dit direct digitaal beschikbaar op het gekoppelde Xbox of Windows 10 account. Er zijn geen extra codes of iets dergelijks nodig om het spel dan te downloaden. Het staat gewoon klaar in je bibliotheek. Bij de launch van Direct Purchase ontvangen de streamers 5% van de opbrengsten van wat op hun kanaal plaatsvindt.


Er zijn zat promotionele opties voor de streamers. Elke game die in de Microsoft store staat is beschikbaar voor Direct Purchase (inclusief Xbox, Windows 10, Xbox Play Anywhere en DLC). De streamers hebben de mogelijkheid om te kiezen of ze bepaalde games willen promoten en welke editie hiervan. Ook met DLC is dit mogelijk. Vanuit het 'Manage Channel' menu binnen de Account Settings is dit allemaal naar wens in te stellen.

Redacteur:

Glenn

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!