XO-NL

Ys Origin komt naar Xbox One

22 februari 2018 - 333 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Meer dan 30 jaar geleden werd de Ys serie gemaakt door Nihon Falcom. Deze is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Japanse RPG series die ooit bestaan hebben. Het eerste spel werd uitgebracht op de NEC PC-8801 en dit is echt een stukje antieke hardware op dit moment (zoek het maar op). Dotemu heeft nu vele jaren samengewerkt met Falcom en is daarom ook heel trots en enthousiast dat deze serie naar een nieuw publiek van gamers gebracht wordt.

Ys Origin vindt 700 jaar voor het originele spel plaats. De wereld van Ys hangt aan een zijde draadje en staat op het punt compleet vernietigd te worden. Demonen belagen de wereld en dwingen de tweelinggodinnen, die heersen over Ys, de wereld te verlaten. Zij moeten hun magie gebruiken om alle inwoners veilig de lucht in te krijgen, waar ze veilig zijn voor alle demonen. Maar terwijl de demonen aan de Devil's Tower werken en het nieuwe thuis (in de lucht) van de mensen bereiken, verdwijnen de godinnen. Het is jouw taak om de toren te beklimmen en de godinnen te redden.


Je speelt als Yunica, een machtige krijger die goed overweg kan met een bijl. Ideaal dus als je van close combat en bloederige gevechten houdt. Maar je kan ook als Hugo spelen, een tovenaar die krachtige toverspreuken gebruikt om zijn weg naar de overwinning te vechten op een gepaste afstand. Er is nog een speelbaar personage met een eigen gameplay en verhaallijn, maar die pret willen ze nog niet bederven, daarmee houden ze ons nog even in spanning.

Met drie speelbare personages, fast-paced gameplay en een goed verhaal, is Ys de ideale combinatie van alles wat een goede Japanse RPG te bieden heeft. Weergaloze eindbazen gaan het je niet makkelijk maken en door verschillende gametypes is er genoeg variatie. Reken dus maar op een flinke uitdaging en heel veel plezier met dit spel!

De Ys serie staat bekend om zijn geweldige art directie en Ys Origin levert ook zeker weten de kenmerkende Japanse anime sijl. Buiten dit is de muziek ook een genot voor het oor. Veel thema's met gitaren die je bloed laten koken van opwinding en spanning.

Ys Origin krijgt ook nog eens exclusieve content voor Xbox One, genoeg om naar uit te kijken dus. Twijfel je daar nog over? Bekijk dan de trailer hieronder.

Redacteur:

Glenn

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!