XO-NL

Xbox One lente update

13 maart 2018 - 1381 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

De lente komt eraan en dat betekent een nieuwe update voor Xbox One. Op 1 maart is de nieuwe lente update voor Xbox One uitegerold voor alpha ring insiders en deze zal de komende tijd verder uitgebracht worden voor de overige ringen.

Het toevoegen van de 1440p beeldoptie is een van de functies waar velen op hebben zitten wachten. Deze wordt door zowel Xbox One S en Xbox One X ondersteund. Maar ook komt de Mixer controller sharing eraan in de nieuwe update.

De Xbox One X stond er al om bekend dat deze 4K ondersteunde, maar niet iedereen heeft al een 4K tv. Nu maakt de Xbox One X ook wel gebruik van supersampling op lagere resoluties, maar het echte 4K gevoel kreeg je er niet mee. In de update zit nu wel een nieuwe resolutie ingebouwd voor de One S en One X, namelijk 1440p. 1440p heeft natuurlijk alleen maar zin als je een QHD tv of beter in je bezit hebt, maar het is zeker weten beter dan 1080p (Full HD). Deze nieuwe resolutie is van toepassing op zowel games als video's, mits deze een hogere resolutie ondersteunen dan 1080p.


Dan hebben we de Mixer controller sharing functie. Mixer is opgebouwd om interactief te zijn met zijn gebruikers. Door de update wordt deze activiteit nog een stukje uitgebreid. Streamers worden nu namelijk in staat gesteld om digitaal de controller te overhandigen aan een van hun kijkers. Zodra de controller sharing functie is ingeschakeld, is het mogelijk om met een verbonden controller of een digitale controller op het scherm, knoppen in te drukken voor het spel dat de streamer aan het spelen is.

Verder is Microsoft Edge ook aangepast. Voorheen was het nogal lastig om gebruik te maken van de adresbalk, dit probleem is met deze update verholpen. Door de update is Microsoft Edge meer te vergelijken met de Windows 10 versie van de browser. Buiten dit zou downloaden, uploaden, tabblad dempen, hardop voorlezen en autovullen ook toegevoegd worden aan de mogelijkheden.

Ook de audio over het hele systeem ondergaat veranderingen. Het is mogelijk om op nieuwe manieren je audio te managen en ook zijn alle geluiden van menu navigatie veranderd.

Andere toegevoegde functies zijn:
- Nieuwe Games With Gold tab bij 'My Games & Apps'.
- Verbeteringen aan Mixer uitzendingen.
- In Xbox Live clubs nieuwe filter opties, namelijk "What's Hot" en "Top Posts".
- Club administrators hebben meer geavanceerde filteropties voor het uitnodigen van mensen.
- Toernooien gaan nu verder dan Xbox Live clubs en hebben nu ook "open toernooien" die gekoppeld zijn aan de Game Hubs. 

Redacteur:

Glenn

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!