XO-NL

Gebruikerstips Xbox One

14 maart 2018 - 693 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Of je nou de klassieke Xbox One in huis hebt, de Xbox One S of de Xbox One X, met onderstaande tips haal jij het meeste uit je console.


Gebruik de Xbox App

De Xbox App van Microsoft is gratis. Niet alles wat gratis is, heeft perse toegevoegde waarde natuurlijk. Maar deze app kan soms erg helpen met navigeren. Zo kun je jouw Xbox One console ermee aanzetten, je kunt navigeren in de dashboard tabs en je telefoon als
keyboard gebruiken. Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? 

 

Power Cyle

Veel electronische apparaten worden tegenwoordig zo gemaakt, dat ze langere tijd stand-by kunnen staan zonder veel energie te gebruiken. Dit zorgt er uiteindelijk echter voor dat je wat mankementen kunt gaan krijgen. Een simpele handeling kan in 9 van de 10 gevallen al veel oplossen. Heb je problemen met je netwerk, hangt je game vast of doet je menu raar? Houd dan met je vinger de aan/uit knop op je console ongeveer 10 seconden vast, totdat de console zichzelf uitschakelt. Wacht 30 seconden voordat je de console opnieuw aanzet. Hiermee wordt het cache geheugen geleegd. Je verliest er geen instellingen, apps of andere opgeslagen data door.


Speel veel games voor weinig geld met de Xbox Game Pass

De Xbox Game Pass is een soort Netflix walhalla voor gamers. Je betaalt een vast bedrag per maand. In Nederland is dat €9,99 en het abonnement is maandelijks opzegbaar. Voor die schappelijke prijs krijg je toegang tot wel meer dan 100 games. En dat zijn niet alleen maar oude games. Verre van zelfs. Microsoft heeft namelijk aangkondigd dat alle exclusieve games uitgegeven door Microsoft Studios vanaf nu op de dag van release beschikbaar worden gesteld voor Xbox Game Pass abonnees. Dat betekent vanaf dag 1 genieten van o.a. Sea of Thieves (release: 20 maart), State of Decay (release: 22 mei) en Crackdown 3. Je kunt de Xbox Game Pass de eerste 14 dagen zelfs gratis uitproberen!
 Maak, bewerk en deel gameplay clips

Niks is zo leuk dan het plezier wat je beleeft met gamen delen met anderen. En dat is ontzettend makkelijk met een Xbox One. Wil je iets opnemen? Klik dan de Home button 2x snel en vervolgens op X. Er wordt een gameclip opgeslagen zoals jij dit hebt ingesteld (de duur is standaard 30 seconden, maar dit kan aangepast worden via Instellingen). De app Upload Studio helpt je om makkelijk te knippen en aan te passen. Je kunt de video rechtstreeks delen naar je OneDrive of Youtube. Vergeet ook niet je meesterwerk te delen op onze Xbox Club ("Xbox One Nederland") en/of Facebook groep.

 


Sluit muis en toetsenbord aan

Het voordeel van de familiebanden tussen Xbox en Windows wordt steeds beter zichtbaar. Inmiddels kun je zelfs gewoon een toetsenbord aansluiten op je Xbox One console zonder enige moeite. Vooral in party chat en andere velden waar je iets moet invoeren, is een toetsenbord natuurlijk veel sneller dan een controller waarbij je meer moeite moet doen per letter/symbool.
Phil Spencer heeft zelfs gezegd dat de Xbox One uiteindelijk volledige support zal krijgen om ook in game een toetsenbord en muis te gebruiken.

 


Play Anywhere

Daarnaast zijn veel titels tegenwoordig onderdeel van het "Play Anywhere" principe, herkenbaar aan het Play Anywhere logo. Als je dit logo bij een game ziet staan, betekent dit dat je deze game zowel op de Xbox console als op Windows 10 kunt spelen, zonder daarvoor dubbel te betalen. Je kunt zelfs een game spelen op Xbox One, opslaan en dan verder gaan op je laptop of pc. Ideaal als je even de tv moet vrij maken voor een familielid.
 


Upload een custom gamerpic

Je gamerpic zegt toch iets over je identiteit als gamer en is daarom voor veel mensen best belangrijk. Gelukkig kun je deze helemaal zelf naar wens aanpassen. Je hebt hiervoor een afbeelding nodig van 1080 bij 1080, op USB stick. Je kunt deze inpluggen in je console en Instellingen de gamerpic selecteren. 


Speel PS4 of Xbox 360 via je Xbox One

Een wat stiekem truucje misschien, maar het is mogelijk om je PS4 of Xbox 360 via de HDMI input port van je Xbox One console aan te sluiten. Je kunt hiermee via de TV app gewoon op je PS4 of Xbox 360 spelen! Voor de Xbox 360 games die inmiddels beschikbaar zijn als Backwards Compatible titel is dit misschien wat omslachtig, maar voor alle andere titels werkt dit gewoon prima. Hier en daar zit natuurlijk wat vertraging en je moet er rekening mee houden dat je nog steeds je originele controller nodig hebt om daadwerkelijk de andere console te kunnen besturen. Maar het werkt wel! Wie had dat gedacht... Playstation spelen op een Xbox console!
 


Beveilig je console voor kinderen

Op je Xbox One kun je heel makkelijk een Family Account aanmaken via het Instellingen menu. Je kunt hiermee hun toegang tot bepaalde films en games beperken. Ook kun je instellen welke internet zoektermen gebruikt kunnen worden en hoe ze kunnen communiceren met anderen als ze online zijn. Handig en veilig!


Meer informatie en tips nodig over je Xbox One console? Lees ze hier.

Redacteur:

Jolina

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!