XO-NL

Sea of Thieves - Nieuwe content

04 april 2018 - 1331 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Voor mijzelf is Sea of Thieves echt een van de leukste spellen voor Xbox One. Sinds de release heb ik hier al tal van uren in gestoken. Maar de meningen vanuit de community zijn erg verdeeld, waardoor ook de beoordelingen sterk variëren. Het is voor mensen moeilijk een oordeel te vellen of ze het spel nu willen kopen of niet. Al deze discussies hebben bij Rare ook een belletje doen rinkelen, waardoor ze zijn gaan overleggen waar de prioriteiten moeten liggen.

Dusver is Rare erg open geweest over hun plannen en ontwikkeling van Sea of Thieves, maar na release leek deze transparantie opeens weg te zijn. De community heeft voor aardig wat ophef gezorgd, waardoor Rare naar buiten is gekomen met het nieuws dat ze de community niet negeren. Rare zegt:

“We hear the content question and understand why people are keen to see how we plan to move Sea of Thieves forward. Planning is ongoing on the next set of priorities right now, and we are adjusting our existing plans based on the feedback we’ve been seeing. We will have more to share on this soon"

Het lijkt me dan ook veilig om te zeggen dat "soon" binnen een aantal weken van nu is, maar eerst zal de lijst met bugs en problemen handelbaarder moeten zijn. Hieronder vind je wel al een lijst met content die Rare bevestigd heeft in Sea of Thieves te bouwen. Voor sommige content is al een termijn aangegeven, van andere content is nog niet bekend wanneer deze komt.

Live Events

In februari heeft Rare aangegeven dat er live events gaan komen die los staan van grote updates. Deze in-game events zijn van tijdelijke duur. Binnen de eerste drie maanden na launch willen ze deze events toevoegen. Een voorbeeld van zo'n event is een nieuw persoon in de bar van een outpost. Als je hiermee praat, krijg je een quest en zal hij je belonen als je deze voltooid. Op de lange duur wil Rare ook graag nieuwe quest types, facties en mechanics (zoals vissen) toevoegen.

Huisdieren

Huisdieren zijn een zekerheid die binnen de eerste drie maanden na launch beschikbaar worden. Hoeveel huisdieren uiteindelijk te kiezen zijn, is niet bekend. Wat we wel weten is dat er sowieso papegaaien, apen en katten bschikbaar zijn. Deze huisdieren zijn te koop met echt geld, maar er wordt ook gekeken naar een optie om deze te krijgen door in het spel bepaalde taken te voltooien.

Een huisdier is toegewezen aan één speler, maar de andere spelers kunnen wel interactie voeren met het huisdier van iemand anders. Denk hierbij aan het dier oppakken, ze uit kanonnen schieten en andere gekke dingen, die je wel verwacht in Sea of Thieves. De dieren komen wel altijd terug naar het schip en je raakt ze dus niet kwijt.

Bezit van een schip

Ook wil Rare het binnen drie maanden mogelijk maken om een schip te bouwen en bezitten. Hiervoor moet je eerst een Pirate Legend worden (alle facties op level 50). Als extraatje wil Rare deze legends de optie geven om een eigen 'Black Pearl' te bouwen met meer aanpassingsmogelijkheden, zodat iedereen kan zien dat jij een echt gevaar op de zee bent. Dit schip is niet door andere spelers aan te passen zoals nu het geval is tijdens een game. Verder zou je het schip ook een naam kunnen geven.

Meer aanpassingen voor je schip

Het is nog niet bekend wanneer dit beschikbaar wordt, maar ook voor spelers die nog geen pirate legend zijn, wordt het mogelijk om meer aan te passen aan het schip. Op dit moment zijn alleen de zeilen, de romp en het boegbeeld aan te passen. In de toekomst zijn bijvoorbeeld ook de kanonnen aan te passen.

Privé crews

Op dit moment zijn alle crews open voor iedereen om te joinen, wat betekent dat er zomaar een vreemde kan joinen als een van je vrienden vertrekt. Een veelgevraagde optie is dus om een privé sessie te starten voor jou en je vrienden, zo blijft er altijd een plekje vrij als iemand even weg moet.

Meer instrumenten

Nu zijn er maar twee keuzes aan instrumenten die je kan bespelen om de tijd te verdrijven als je op zee vaart, maar er komen snel nieuwe instrumenten aan. Binnenkort moet er een trom en een viool bijkomen. Het is niet bekend of de instrumenten bij de grote updates horen, of dat deze los uitgebracht worden.

Luidspreker

De luidspreker geeft spelers de optie om hun stem verder te projecteren dan normaal het geval is. Zo kunnen schepen makkelijker met elkaar communiceren om een ongewilde aanval te voorkomen.

Vijandelijke zeemeerminnen

Vijandelijke zeemeerminnen zijn mogelijk het eerste 'live event'. Maar wanneer dit is, is onbekend. Vermoedelijk zou dit binnen de eerste twee maanden moeten zijn (voor de Captaincy update). Al heel lang worden zeemeerminnen geteased naar de community, maar meer dan die ene die je terugbrengt naar het schip is er nog niet van gekomen. Wel zijn ze in heel veel afbeeldingen en video's te zien en heeft Rare de volgende tease gegeven:

“New visitors soon there may be, traveling far across the sea, depth of night with eyes aglow, crawling the earth cast in shadow”

Redacteur:

Glenn

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!