XO-NL

JRPG's op Xbox E3

01 mei 2018 - 404 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Op 10 juni is het dan zover, de E3 2018. Er beloven weer veel nieuwe games aangekondigd te worden en de geruchten komen uit de grond als kool. Maar hier en daar wordt er wel iets geteased over wat we kunnen verwachten dit jaar.

Zo heeft Phil Spencer, met een van zijn gewoonlijke Twitter uitbarstingen, laten weten wat hun plannen zijn voor de E3 betreft Japanse games. Het is wel interessant dat er veel hints over Japanse games gegeven worden. Spencer heeft bevestigd dat we volgens het huidige plan een aantal JRPG's (Japanese Role-Playing Games) gaan zien tijdens de Xbox E3 persconferentie. Afgelopen jaar wou hij laten zien dat Microsoft de Japanse ontwikkelaars steunt. Dit lieten ze blijken door een aantal van hun games te tonen. Dit jaar heeft Microsoft hetzelfde plan voor ogen, dit is namelijk erg belangrijk voor ze.

Er is ook gesproken over de mogelijkheid om de Yakuza spellen naar de Xbox One te brengen. Phil Spencer gaf als antwoord: "Yep, Sega has a lot of good franchises that would be cool to see come over."

Verder werd hem gevraagd of hij Xbox ooit nog samen ziet werken met een Japanse ontwikkelaar voor een exclusieve Xbox titel uit te brengen. Zijn antwoord was een duidelijke, maar simpele "yes". Ten slotte geeft hij aan dat de ondersteuning van Japanse uitgevers voor Xbox One een focus is voor het bedrijf. Ze vinden het geweldig dat er zoveel gamers zijn die de Japanse games kopen en spelen, die op het moment beschikbaar zijn.

Spencer liet eerder al weten dat Microsoft aan een plan werkt dat iets anders is dan voorgaande jaren. Maar hij is er van overtuigd dat de mensen het geweldig vinden, ervan uitgaande dat het plan afgerond wordt.

Redacteur:

Glenn

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!