XO-NL

E3 2018 - Xbox

10 juni 2018 - 1254 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Xbox Live stream

Bekijk hier de Xbox Live stream van de E3 2018 terug. Als je via Mixer de conferentie hebt bekeken en je Microsoft account hebt gelinkt aan je Mixer account, dan krijg je daar zelfs de gratis MixPot voor terug! Afgelopen jaar bevatte de MixPot maar liefst drie volledige games en enkele andere DLC's en content. De MixPot van dit jaar bevat onder andere: Outer Wilds full game pre-order, Gears of War 4 Microsoft Studios Skin, TERA E3 2018 Bundle en een Halo Classic Helmet REQ Pack. De eerste miljoen kijkers kunnen deze content gratis binnenhalen.

Heb je de live stream gemist en heb je geen tijd/zin om de volledige stream terug te kijken? Dan kun je hier na afloop de hoogtepunten teruglezen.
 

Halo Infinite

De start van de E3 show was veelbelovend met de aankondiging van Halo Infinite. Dit vervolg in de Halo serie concentreert zich op het verloop van de verhaallijn rondom de Master Chief. Een releasedatum is nog niet bekend maar hier zijn al wel de eerste beelden:


Ori and the Will of the Wisps

Ook aandacht voor Ori, met een gloednieuwe gameplay trailer van Ori and the Will of the Wisps.

Deze game speelt het beste op de Xbox One X en komt ergens in 2019 uit. Ori and the Will of the Wisps kent enkele kleine aanpassingen ten opzichte van zijn voorganger Ori and the Blind Forest. Zo is er een nieuw combat systeem in verwerkt en kun je Ori's vaardigheden naar wens aanpassen, zodat ze perfect aansluiten bij jouw speelstijl. 


Crackdown 3

De veelbesproken titel Crackdown 3 heeft een nieuwe gameplay trailer gekregen. Afgelopen week werd al bekend dat de game is uitgesteld tot februari 2019.


Microsoft Studios

Phil Spencer heeft de laatste tijd al plechtig beloofd te luisteren naar het publiek en te investeren waar dat nodig geacht wordt. Met de grote hoeveelheid kritiek rondom het matige aanbod exclusieve Xbox titels, lijkt hij daar nu een goede weg mee ingeslagen te hebben. De nieuwe game studio The Initiative in Santa Monica is namelijk toegevoegd aan Microsoft Studios. Daarnaast zijn ook Playground Games (van onder andere Forza Horizon), Undead Labs (State of Decay), Compulsion Games (We Happy Few) en Ninja Theory (Hellblade: Senua's Sacrifice) toegevoegd aan Microsoft Studios. Hiermee is dus een flinke kwaliteitsinjectie gegeven in de ontwikkeling van Xbox exclusive games met sterke inhoud en content.


Forza Horizon 4

Veel mensen hadden het natuurlijk al verwacht en vast ook gehoopt en hun wens is daarmee uitgekomen. Forza Horizon 4 is namelijk officieel aangekondigd. De nieuwe setting voor de game is het prachtig diverse Verenigd Koningkrijk. Forza Horizon 4 is een mega shared open wereld, waarin dynamische seizoenen een grote rol spelen in het verloop van de game. De release is al redelijk snel, namelijk op 2 oktober 2018. Forza Horizon 4 is dan ook op die dag gelijk beschikbaar voor Game Pass members en is tevens een Play Anywhere titel. Bekijk hier de trailer:


Gears of War

Toen het Gears of War logo werd getoond, maakten vele gameliefhebbers vast een vreugdedansje. Echter werd Gears of War 5 niet aangekondigd. Het ging in eerste instantie om Gears Pop! Gears Pop! is een spin off van de Gears serie, gemaakt in samenwerking met Funko. Het gaat om een mobiele game, die in 2019 uitkomt.

Vervolgens werd Gears Tactics aangekondigd, exclusief voor Windows 10, in samenwerking met Splash Damage. Het gaat om een turn based tactic game, waarbij de Gears setting heerlijk is toegepast in bijvoorbeeld aan te passen squads, wapens die je kunt upgraden en natuurlijk heerlijke boss battles.

En uiteindelijk, een aantal minuten verder.... Is daar dan toch de aankondiging van Gears of War 5! 

In Gears of War 5 kruip je weer in de huid van Kait, die wordt vergezeld door andere oude bekenden uit het Gears universe, zoals Marcus, Del en JD Fenix. En dat allemaal in een wereld die mooier is neergezet dan ooit. Zoals we van Gears gewend zijn, is de game zowel solo als in (lokaal/online) co-op te spelen. Uiteraard in 4K en met 60 fps op de Xbox One X. Gears of War 5 komt uit in 2019 en ook deze game zal vanaf de dag van release beschikbaar zijn voor Game Pass members.


Game Pass

Over de Game Pass gesproken, het lijkt me inmiddels duidelijk dat deze zijn geld steeds meer waard is. Met titels als State of Decay 2, Crackdown 3, Forza Horizon 4 en ook Gears of War 5 die op de dag van release beschikbaar komen heb je als Game Pass member toch niks meer te klagen. Toch geeft Phil Spencer aan dat hij het extreem belangrijk vindt om hier goed in te investeren. Zo wordt er gewerkt aan veel technische verbeteringen. Het concept van FastStart wordt geïntroduceerd. Het principe hiervan is dat er prioriteit gelegd wordt op de essentiele onderdelen van een game die gedownload moeten zijn om de game te kunnen starten. Er wordt gebruikt gemaakt van machine learning, dus het kost ontwikkelaars geen extra werk. Met FastStart kun je nog sneller aan de slag met jouw favoriete game.

Daarnaast zijn er al flink wat titels aangekondigd die binnenkort hun weg naar de Game Pass gaan vinden. Zo is Fallout 4 op dit moment al beschikbaar en worden The Division en The Elders Scrolls Online later dit jaar toegevoegd. 


We Happy Few

We Happy Few was al een tijdje beschikbaar als Game Preview. Compulsion Games heeft de game echter afgerond, waardoor deze een officiele release gaat krijgen en wel op 10 augustus 2018.


Sea of Thieves

Ook de exclusieve titel Sea of Thieves is aan bod gekomen. Waar er bij de release nog enige kritiek was op het gebrek aan content, is er tijdens de E3 nieuwe DLC content aangekondigd. In juli komt de DLC Cursed Sails uit en in september een DLC genaamd Forsaken Shores. Er wordt dus nog een hoop content toegevoegd aan deze game.


NieR: Automata

Steeds meer Playstation exclusives vinden ook hun weg naar het Xbox platform. Na No Man's Sky kunnen we daar nu NieR: Automata aan toevoegen. Met NieR: Automats Become as Gods Edition krijgen Xbox One spelers niet alleen de basisgame maar ook de 3C3C1D119440927 expension, DLC, enkele skins en andere extra's. De game krijgt een release op Xbox One op 26 juni 2018. 


PlayerUnknown's Battlegrounds

De hitgame PlayerUnknown's Battlegrounds kreeg laatst al een content update waarbij de nieuwe map Miramar is toegevoegd. Tijdens de E3 werd nu bekendgemaakt dat het gametype War Mode als console exclusive content naar Xbox komt, waarschijnlijk eind 2018.


Jump Force

Wat krijg je als je jouw favoriete karakters uit Dragon Ball Z, One Piece en Naruto combineerd? Dan krijg je een knotsgekke fight game: Jump Force. Deze game komt als Xbox One Enhanced titel uit in 2019. Bekijk hier de trailer:


Cuphead

De supermoeilijke Xbox exclusive Cuphead gaat extra content krijgen in 2019. Er gaat een DLC uitkomen met onder andere een nieuw eiland, nieuwe wapens en nieuwe karakters. Genoeg nieuwe uitdaging dus!


Session

Al tijden schreeuwt iedereen om een vervolg op de Tony Hawk of Skate games. Tot nu toe is daar helaas niks over bekendgemaakt. Maar Microsoft komt wel met een alternatief, namelijk Session. In deze skategame zul je jouw creativiteit volop kwijt kunnen. Session krijgt een release in 2019.


Battletoads

Als mensen hier geen jeugdsentimentgevoelens van krijgen, dan weet ik het niet meer. Battletoads komt terug in 2019!


Kingdom Hearts III

Er was al wat langer sprake van dat Kingdom Hearts III eindelijk zijn weg naar het Xbox platform zou gaan vinden. Nu heeft de game ook een officiele releasedatum gekregen. Op 29 januari 2019 kunnen we helemaal los met deze guilty pleasure.


Dying Light 2

Één van de grotere verrassingen uit de E3 showcase van Microsoft dit jaar was de aankondiging van Dying Light 2. Techland heeft een prachtige trailer neergezet, die meteen weet te boeien. Het eerste deel kent nog steeds een groot aantal actieve spelers, die een vervolg vast en zeker kunnen waarderen.

En alsof het Dying Light concept op zichzelf al niet indrukwekkend genoeg was, heeft Techland de lat nog wat hoger gelegd. In Dying Light 2 hebben namelijk al jouw keuzes enorme gevolgen voor het verloop van de game. Jouw keuzes bepalen hoe de wereld, die nog steeds in flink verval is, er uit zal zien. Wat wordt jouw pad? En één ding is goed om te onthouden, de nachten zijn nog steeds een regelrechte hel. Good night, good luck...


The Division 2

Enkele weken geleden werd al bekendgemaakt dat The Division een vervolg ging krijgen. Tijdens de E3 show hebben we daar de eerste beelden van kunnen zien. In een wereld die langzaam probeert op te krabbelen, moeten de agents weer alle zeilen bijzetten. The Division 2 komt op 15 maart 2019 uit. Je kunt je hier opgeven voor de beta van de game.


Just Cause 4

Afgelopen week lekte er al een pre-order mogelijkheid via Steam voor Just Cause 4. Dat deed ons al vermoeden dat we tijdens de E3 wel eens nieuws zouden mogen verwachten rondom het vervolg uit de Just Cause serie. Behalve de trailer zal in de showcade van Square Enix zeker nog veel aandacht zijn voor deze game.


Devil May Cry 5

Ook een vervolg in de Devil May Cry serie is nu officieel aangekondigd, Devil May Cry 5. Heerlijke over de top actie en blood & gore, waarvan we in het voorjaar 2019 mogen gaan genieten in 4K en HDR.


Cyberpunk 2077

Het toetje van de Xbox show was uiteindelijk Cyberpunk 2077. Deze RPG van de CD Project Red, de makers van onder andere The Witcher 3, speelt zich af in een duistere toekomst.

Redacteur:

Jolina

Reacties (1)

  • Gaming KAY11238

    deze zijn echt super cool ik kan niet wachten tot ik ze in me handen krijg hahaha XD

    11 juni 2018
Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!