XO-NL

Metro Exodus: beter op Xbox One X

03 juli 2018 - 340 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

In een interview voor Official Xbox Magazine met het managementhoofd van Deep Silver (Huw Beynon) in Official Xbox Magazine zijn een aantal uitspraken gedaan over de toegevoegde waarde van de Xbox One X voor Metro Exodus. Het doel van ontwikkelaar 4A Games is om het maximale uit de beschikbare hardware te halen. De Xbox One X is hier een belangrijke schakel in, aangezien men niet zeker is dat ze op andere hardware hetzelfde kunnen bereiken. Metro Exodus gaat op de One X in native 4K draaien en er wordt ook HDR ondersteund. Ze zijn er zeker van dat de game er op alle platformen goed uitziet, maar ze zijn er van overtuigd dat het er op de One X beter uit zal zien.

Het is duidelijk dat we het nu wel over consoles hebben, want de hardware van een pc kan namelijk vele malen beter zijn dan die van de One X. Zo zal Metro Exodus het eerste spel op pc worden dat gebruik maakt van de nieuwe NVIDIA RTX technologie. Deze zorgt voor real-time raytracing. De aankomende GTX 1100 serie ondersteunt de nieuwe RTX technologie.

Beynon geeft ook aan dat het concept van tijd er in Metro Exodus voor zorgt dat spelers verschillende tactieken kunnen toepassen om een doel te bereiken. Verder zegt hij dat Exodus geen "walk in the park" gaat worden, zoals zijn voorgangers. Hij legt uit:

'In de game krijgt je het gevoel dat de tijd echt verstrijkt, in welk level dan ook. Je kan gebruik maken van de rusthuizen om de tijd vooruit te spoelen en zo te wachten op zonsondergang of -opgang. Er bestaat een kans dat je een vijandelijk kamp tegenkomt op het midden van de dag. Zij hebben sentries en deze spotten je als je dichterbij probeert te komen. Maar je kan ook wachten tot in de nacht om ongezien naar binnen te sluipen. Je kunt deze omstandigheden dus in je voordeel gebruiken.

Met Metro proberen we te voorkomen dat de speler zich te comfortabel voelt. Het is een spel dat met momenten stressvol kan en moet zijn.
Je moet van die 'Ik kan niet geloven dat ik dat heb overleefd!" momenten ervaren. De opluchting van het overleven van
een reeks aanvallen, net op het moment als je nog maar één kogel of gasmaskerfilter hebt. Daar draait het om.'

 

Bron: wccftech

Redacteur:

Glenn

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!