XO-NL

Nieuwe update brengt Dolby Vision en meer

13 juli 2018 - 762 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Systeem update 1810 komt er bijna aan en wat zitten er toch weer leuke nieuwigheden in. Xbox Insiders mogen al aan de slag met de nieuwe update om alle nieuwe functionaliteiten te testen. Niet alle functies die we bespreken zijn direct beschikbaar, maar zullen wel in de loop van de week uitrollen. Xbox bewijst zo maar weer eens dat ze luisteren naar wat hun fans willen en dat ze er alles aan doen om de console te verbeteren. Zie hieronder wat er allemaal nieuw is in deze update.

Dolby Vision Video Streaming

Xbox One S en Xbox One X zijn binnenkort in staat video's te streamen met ondersteuning van Dolby Vision. Dolby Vision zorgt ervoor dat de HDR functie van TV's (die het aankunnen) nog beter presteert door gebruik van scene-by-scene precisie en accuraatheid. Dit staat tegenover het 'normale' HDR(10) wat enkel één setting gebruikt voor een complete film of show die je aan het kijken bent op Netflix. Dus als je een TV hebt, die de laatste versie van Dolby Vision ondersteunt, kun je je alvast klaarmaken voor nog betere beeldkwaliteit voor Netflix (premium). 

Diverse toegangsmogelijkheden

De vertellerfunctie (Narrator) op Xbox One ondersteunt nu vijf nieuwe talen, waaronder Nederlands! De andere talen zijn Spaans, Portugees, Pools en Zweeds. Verder voegen ze ook een Australische versie toe van de Engelse taal.

Om de vertellerfunctie te activeren op je xbox moet je de volgende stappen volgen:

- Als je een controller gebruikt, druk dan de Xbox knop in tot hij trilt, ga vervolgens naar 'Menu' (druk ze nogmaals in om de verteller uit te schakelen).
- Druk op de Xbox knop om de guide te openen, selecteer dan System > Settings > Ease of Access > Narrator om hem aan of uit te zetten.
- Als je een keyboard gebruikt, druk op de Windows Logo knop + Ctrl + Enter (druk ze nogmaals in om de verteller weer uit te schakelen).
- Met stembesturing zeg je: "Hey Cortana, turn on Narrator" of "Xbox, turn on Narrator".

Avators op het dashboard

Een aantal weken terug werd de Beta Xbox Avatar Editor beschikbaar gesteld voor Xbox Insiders. Toen werd al beloofd dat je avatar (als je jezelf zo wilt tonen) zichtbaar zou worden op je dashboard. Ook de avatars van je vrienden zijn nu zichtbaar op je dashboard. De avatars kom je overal tegen in de menu's en ze begroeten je overal. De avatars zijn een unieke representatie van je eigen stijl, persoonlijkheid, creativiteit en humeur op Xbox One.

De zoekfunctie laat nu games zien die al in je bezit zijn

Als je nu gebruik maakt van de zoekfunctie worden ook de games weergegeven die onderdeel zijn van een abonnement of die bij 'klaar om te installeren' staan.

Experimenten

Een deel van de Xbox Insiders gaan mogelijk een aantal extra functionaliteit langs zien komen in het mom van een experiment. Dit zijn extra's bovenop wat hierboven is beschreven. Deze experimenten zijn ontworpen om de interesse te peilen en feedback te winnen van een selecte groep gamers. Zo kunnen bijvoorbeeld enkele gamers specifieke statistieken van games delen met hun vrienden op de homepagina. Terwijl anderen misschien meer functies in Clubs gaan zien.

Redacteur:

Glenn

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!