XO-NL

Microsoft werkt aan 2 nieuwe Xbox consoles

24 juli 2018 - 1109 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Op de afgelopen E3 kondigde Phil Spencer aan dat Microsoft bezig is met het ontwikkelen van de opvolger van de Xbox One. Het project heet op dit moment "Scarlett". Nu blijkt dat Microsoft niet aan één, maar aan twee consoles werkt. De eerste zou een opvolger zijn van de Xbox One zoals je dat zou verwachten, een met krachtige hardware die een redelijk dure prijs zal krijgen.

Maar daarnaast is er sprake van een console die alleen volgens streaming zou werken. Dat zou volgens het eigen te ontwikkelen streaming netwerk gaan, Scarlett Cloud. Het lijkt er op alsof Microsoft dus flink heeft gewerkt aan het verlaten van netwerk latency, een voorwaarde voor een goede streamingsdienst. De console zou een gedeelte van je games via de thuisconsole afspelen en de rest via Scarlett Cloud. De hardware die hiervoor nodig is, is daardoor minder duur dan die van eerstgenoemde console.  

Bijzonder is dat Phil Spencer op de E3 heeft geroepen dat ze het belangrijk vinden dat iedereen ten alle tijden bij zijn geliefde games kan, op welk apparaat dan ook. De vraag is dus wat deze tweede streaming console gaat toevoegen op de markt. De opvolger van de Xbox One wordt ongeveer rond 2020 verwacht, maar mogelijk zien we al eerder meer van deze nieuwe streaming console.


Bron: Thurrot

Redacteur:

Jolina

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!