XO-NL

De leukste game releases van augustus

02 augustus 2018 - 504 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Augustus is normaal niet de sterkste maand als het aankomt op game releases. Maar dit jaar zitten er toch wat interessante titels bij die we binnenkort kunnen spelen.

1. Strange Brigade

De indie ontwikkelaar Rebellion heeft een pauze genomen van het ontwikkelen van Sniper Elite games en heeft zich gestort op een soortgelijke third-person shooter met de naam 'Strange Brigade'. Dit keer is het een game die de nadruk legt op teamplay. 

Het spel draait geheel om dit team van helden, die allemaal dezelfde naam dragen, en het verslaan van de eeuwenoude heksenkoningin Seteki en haar leger. Om deze 4000 jaar oude bedreiging te verslaan speel je de rol van een van deze vier helden (samen met tot drie online vrienden als je dat mocht willen) en doorsta je een met puzzels gevulde wereld in de Azteecse omgeving. De meeste vreemde wapens en vernietigende, magische krachten zijn je hulpmiddel in het verslaan van al het bovennatuurlijke wat in je weg staat.

2. PES 2019

Het was natuurlijk niet uitgesloten dat er een nieuw deel van PES uit zou komen. Dit jaar staan de Braziliaanse Philippe Coutinho en de Engelse legende David Beckham op de cover. PES 2019 meent het serieus en wil een duidelijke en sterke concurrent voor FIFA vormen. De game bevat een aantal speelbare legendes uit het voetbalverleden en schenkt wat meer liefde en aandacht aan de wat kleinere competities zoals de Superliga van Denemarken. Verder worden er flinke en ambitieuze veranderingen aan myClub toegevoegd, waarbij voetbalfans hun vingers af kunnen likken. Uiteraard komen ook de bekende modes terug, zoals de carriëre en zijn er verbeteringen aangebracht aan het onderhandelen over spelers.

3. We Happy Few

We Happy Few is misschien wel een van de games waar het meeste naar uit wordt gekeken in augustus. De game zit al ongekend lang in het Game Preview programma en begin dit jaar werd het spel nogmaals uitgesteld tot augustus. Deze maand is het dus eindelijk zover dat het spel een officiële release krijgt.

In We Happy Few speel je in het perspectief van drie verschillende personages in een verwrongen cartoonwereld die bezeten is van een drug genaamd 'Joy'. De drug zorgt voor een geschifte lach op de gezichten van mensen en dwingt ze om 'blij' te zijn. Sommige personages zijn tegen deze drug en vormen een verzet. Iets wat natuurlijk niet getolereerd wordt door de bewoners en autoriteiten, die het wel gebruiken. Je moet je netjes gedragen, maar ook zorgen dat je overleefd, voorzichtig bent en gepast het gevecht aangaat om niet ontdekt te worden.

4. Overcooked 2

Het vervolg van het populaire Overcooked uit 2016 staat nu eindelijk voor de deur. Het uienkoninkrijk zit weer diep in de problemen en moet het opnemen tegen een nieuw gevaar. Dit keer is Unbread (Undead Bread) de reden van paniek en het is de taak van de twee jolijke koks om maaltijden te bereiden in restaurants en tovenaarsscholen. Zelfs koken in de ruimte wordt niet uitgesloten om dit kwaad tegen te gaan. Buiten het nieuwe gevaar en dynamische levels komt Overcooked 2 ook met een nieuwe mechanic - gooien! Het is nog net geen voedselgevecht, maar dit zorgt zeker voor wat avontuurlijke maaltijden.

5. F1 2018

Net zoals FIFA, PES en nog vele andere games, heeft F1 dit jaar ook weer een nieuwe release. Codemasters komt dit jaar met F1 2018. Maar wat maakt dit deel anders? Nou, in dit deel zitten meer klassieke wagens, een nog diepere career mode en natuurlijk alle officiële coureurs, teams en banen. Dit zijn slechts enkele van de vele eigenschappen van de nieuwste F1 ervaring, die het spel zo realistisch mogelijk moeten maken.

Klassieke voertuigen zoals de 1976 Ferrari 312 T2 and de 2006 Renault R26 zijn nu te besturen op bijvoorbeeld Silverstone, een echte must voor de ware F1 fans.

In de carriëre is nu meer focus gelegd op het belang van de media op je coureurs relatie in de paddock, met je baas en team. Claire is de nieuwe reporter waar je mee te maken krijgt en zij zal regelmatig vragen stellen waarin jij kan laten zien wat voor coureur je bent.

6. Dead Cells

Net als We Happy Few komt deze 2D platformer vol met actie, met een permadeath waarschuwing. Er zijn geen checkpoints, veel patroon gebaseerde eindbazen en een gevarieerd aantal wezens die niks liever willen dan jou neerhalen.

Het is niet noodzakelijk om elke keer na je dood hetzelfde pad opnieuw te volgen. Je krijgt bij Dead Cells de keuze om steeds een andere aanpak te gebruiken om tot het einde te komen. Zo leer je van je fouten en ga je patronen herkennen die op een andere manier misschien makkelijker aan te pakken zijn.

7. Shenmue I & II

De jonge generatie kent deze twee games waarschijnlijk niet, want Shenmue I & II stammen uit 1999 en 2001. Het waren twee Dreamcast klassiekers die destijds tot het neusje van de zalm gerekend konden worden. Er is sinds kort een derde deel van Shenmue met succes gecrowdfund en dat zal ook vast en zeker de reden zijn dat de eerste twee delen nu naar Xbox komen. En dat allemaal met visuele verbeteringen.

Shenmue is een typisch verhaal over wraak waarin Ryo zichzelf traint als martial arts expert. Je verkent het Yokosuka van 1986 om zijn vaders moordenaar te vinden. Het vervolg gaat verder met deze verhaallijn.

8. Naruto to Boruto: Shinobi Striker

Naruto to Boruto: Shinobi Striker is een vechtspel dat zich focust op online multiplayer binnen het Naruto universum. Spelers nemen deel in talloze 4vs4 gevechten, verdeeld over verschillende modes zoals Flag Battle (capture the flag), Base Battle (soort domination met basissen) en Combat Battle (Team Deathmatch). Om de beste te worden en blijven, moet je gebruik maken van de enorme 3D omgeving, maar je moet er ook voor zorgen dat het team gebalanceerd is qua vechtstijlen.

Redacteur:

Glenn

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!