XO-NL

25x Easy Gamerscore

07 augustus 2018 - 1504 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Je hebt er veel mee of je hebt er helemaal niks mee: achievements. De één krijgt een bevredigend gevoel bij elke achievement melding die verschijnt, de andere speelt zijn games puur en alleen voor de fun. Voor de gamers uit de eerste categorie heb ik een lijst opgesteld van 25 games waarbij je simpel en snel je gamerscore kunt ophogen (25.000G in minder dan 100 uur). 

In de ranking heb ik rekening gehouden met de prijs, de tijd die je moet besteden om 1000G te verdienen, het moeilijkheidsniveau en de fun factor. Houd er rekening mee dat de tijden afhankelijk zijn van het gebruik van een guide. Sommige games hebben namelijk achievements die je kunt missen als je zonder guide speelt. Wil je zo snel en effectief mogelijk je gamerscore verhogen? Kijk dan naar de omschrijvingen op TrueAchievements of zoek op YouTube naar goede 100% walkthrough guides, zoals die van Maka91
 

1. InkSplosion

InkSplosion staat met stip op nummer 1 van deze lijst. Deze unieke, kleurrijke twin-stick shooter is een genot voor achievement hunters. Met een beetje skill ben je binnen 15-20 minuten 1000G rijker. De inspiraties voor InkSplosion komt onder andere van Geometry Wars en het klassieke Robotron uit 1982. Het is een ware kleurexplosie!


Prijs: €4,99
Tijd: 0-1 uur
Moeilijkheidsgraad: 3/10
Fun: 6/10

Lees hier onze uitgebreide review van InkSplosion.
 

2. Refunct

Refunct als game is een prestatie op zich. Waarom? De game is gemaakt door slechts één persoon. In Refunct, een 3D-platformer, bouw je stap voor stap een wereld op door op zoek te gaan naar rode knoppen. Deze relaxte game is qua prijs ontzettend interessant voor achievement hunters. Ook de tijdsbesteding is een schijntje, binnen 2 uur heb je 1000G binnen. Dit is een beetje afhankelijk van je skills, aangezien je bij één achievement de game moet voltooien binnen 4 minuten. Dit zal voor sommige wel wat oefening kosten. Maar onthoud, de aanhouder wint!

Prijs: €2,99
Tijd: 1-2 uur
Moeilijkheidgraad: 5/10
Fun: 7/10

Lees hier onze uitgebreide review van Refunct.
 

3. Super Destronaut DX

Super Destronaut DX staat hoog in deze lijst, op een welverdiende derde plek. Het is een heerlijke retro shooter waarbij veel is afgekeken van de klassieke arcade game Space Invaders uit 1978. Gamers die rond deze periode het levenslicht zagen, zullen zich weer even een klein kind voelen, spelend met één van hun eerste games. Voor een klein prijsje is binnen 30 minuten de volledige 1000G binnen gehengeld. 


Prijs: €4,99
Tijd: 0-1 uur
Moeilijkheidsgraad: 3/10
Fun: 6/10
 

4. Brothers: A Tale of Two Sons

Brothers: A Tale of Two Sons is zeker geen goedkope game om snel 1000G mee te verdienen. Waarom staat ie dan toch in deze lijst? De game is echt een plaatje. Je hebt je gamerscore relatief snel binnen maar ondertussen is het ook flink genieten van deze game. Er zit een prachtig verhaal in en ook de gameplay is uniek te noemen. Gamerscore verdienen terwijl je ook nog ontzettend geniet van een game is natuurlijk een win-win situatie. Ook als je niks om gamerscore geeft, is deze game een must play. Op dit moment is de game ook beschikbaar voor Xbox Game Pass abonnees.

Prijs: €19,99 (Xbox Game Pass)
Tijd: 2-3 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/10
Fun: 9/10
 

5. Thomas Was Alone

Als je houdt van puzzel platformer games, is Thomas Was Alone een interessante optie. In deze game moet je met verschillende rechthoeken puzzellevels doorlopen. De puzzels zijn leuk en de game heeft een ontspannen vibe, onder andere door de narrator stem die je meeneemt op een reis door de game heen.

Prijs: €8,99
Tijd: 3-4 uur
Moeilijkheidsgraad: 3/10
Fun: 7/10
 

6. Spheroids

In Spheroids speel je met hoofdkarakter Lucas, die samen met onderzoeker Otto een manier moet verzinnen om de wereld te verlossen van bolvormige aliens. Met zijn harpoenaanvallen gaat hij de diverse vijanden te lijf. Het is een kleurrijke game, die de platformer liefhebber zeker zal bekoren. Daarnaast is deze game ook niet al te moeilijk om te voltooien.


Prijs: €7,99
Tijd: 3-4 uur
Moeilijkheidsgraad: 4/10
Fun: 6/10

Lees hier onze uitgebreide review van Spheroids.
 

7. Late Shift

Als je helemaal lekker onderuit gezakt gamerscore wil verdienen, dan moet je Late Shift eens proberen. Deze game heeft veel weg van een Telltale game. Je moet namelijk keuzes maken, die het verhaal kunnen beïnvloeden. Maar we hebben het in dit geval niet over animaties, Late Shift is als een ware film. En jij bepaalt het verloop van het verhaal. Het is ontzettend gemakkelijk om de 1000G voor deze game binnen te halen. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden, is dat je uiteindelijk alle mogelijke eindes moet hebben gezien. Het is dus raadzaam om een guide te gebruiken, zodat je niet onnodig stukken extra moet doen. De game is op dit moment beschikbaar voor Xbox Game Pass abonnees.


Prijs: €12,49 (Xbox Game Pass)
Tijd: 3-4 uur
Moeilijkheidsgraad: 1/10
Fun: 6/10

Lees hier de uitgebreide review van Late Shift.
 

8. ABZÛ

Als je houdt van ontdekken en verkennen in een relaxte omgeving, dan is ABZÛ de game voor jou. In deze prachtige onderwaterwereld maak je als duiker een reis die bijna spiritueel te noemen is. Als je de 1000G binnen hebt na 2-3 uur, ben je helemaal zen. En de game zit ook nog eens in de Xbox Game Pass.


Prijs: €19,99 (Xbox Game Pass)
Tijd: 2-3 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/10
Fun: 7/10
 

9. Never Alone (Kisima Ingitchuna)

In Never Alone ga je op een spirituele reis met Nuna, een meisje van de indianenstam Iñupiaq. Tijdens je reis raak je bevriend met een poolvosje en samen trotseren ze de heftige sneeuwwereld. Onderweg kom je allerlei geesten tegen uit de folklore van oude stammen uit Alaska. De game is prachtig en de gameplay is ook nog eens leuk. 


Prijs: €14,99
Tijd: 3-4 uur
Moeilijkheidsgraad: 4/10
Fun: 7/10
 

10. I, Zombie

I, Zombie is een leuke, simpele puzzelgame waarbij de rollen zijn omgedraaid. Jij moet als zombie zo snel mogelijk alle levels voltooien door alle mensen te besmetten en toe te voegen aan je zombie horde. Hoewel de controls simpel zijn, heb je hier en daar best wat tactiek nodig om tot de juiste rating te komen of tot een tijd die snel genoeg is.


Prijs: €3,99
Tijd: 2-3
Moeilijkheidsgraad: 4/10
Fun: 6/10
 

11. INSIDE

Ook al heeft deze game puur voor de achievement een wat hoge prijs, INSIDE is wel uniek te noemen. De sfeer, gameplay en graphics maken samen een perfecte mix. Een vreemde, lugubere game is het wel maar hij heeft al veel mensen weten te prikkelen. 


Prijs: €19,99
Tijd: 4-5 uur
Moeilijkheidsgraad: 3/10
Fun: 8/10
 

12. Another World: 20th Anniversary Edition

Another World: 20th Anniversary Edition is een 2D platformer game gebaseerd op een gelijknamige game uit 1991. In deze game hebben aliens zich gevestigd in jouw wereld en die dien je natuurlijk te lijf te gaan. De game is in relatief korte tijd op 1000G te zetten maar echt heel leuk is hij niet. Ik zou je deze game dus alleen aanraden als je graag je gamerscore tellertje wilt ophogen.


Prijs: €7,99
Tijd: 1-2 uur
Moeilijkheidsgraad: 3/10
Fun: 5/10
 

13. #IDARB

De game #IDARB is begin 2015 onderdeel geweest van Games With Gold. Mogelijk hebben enkelen van jullie deze game dus ooit al gratis binnengehaald. Voor anderen zit hij nu in de Xbox Game Pass. En wat is er nou mooier dan gratis 1000G verdienen? Niets toch? #IDARB is een chaotisch balspel, waarbij je niet alleen horizontaal maar ook verticaal te werk moet gaan. Eerst had je een kinect nodig om enkele van de achievements te behalen maar dit is gelukkig niet meer nodig. Let op: bij één achievement moet je online spelen. Het is dus goed om één van je vrienden lief aan te kijken om je te helpen, want ik kan je niet garanderen dat #IDARB nog veel online gespeeld wordt.


Prijs: €14,99 (GWG 2015 en Xbox Game Pass)
Tijd: 1-2 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/10
Fun: 5/10
 

14. Black The Fall

Black The Fall is een simpele puzzel platformer game die je binnen 2 uur op 1000G kunt zetten. Jouw doel is ontsnappen en hiervoor gebruik je onder andere een laser en een robothondje. Hoewel sommige stukken van de game ontzettend leuk zijn gedaan, zijn andere stukken (met name het laatste gedeelte) ontzettend traag en saai. Als je niks geeft om gamerscore, raad ik je deze game daarom niet aan. Als je wel een achievement hunter bent, is de game redelijk te doen.


Prijs: €14,99
Tijd: 1-2 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/10
Fun: 5/10
 

15. Fragments of Him

In Fragments of Him volg je een dramatische, meeslepende verhaallijn met als hoofdonderwerp de dood. Het is dus geen fleurige en kleurrijke game (zelfs letterlijk, de game heeft weinig kleur) maar als je van een wat diepgaandere verhaallijn houdt, is deze game zeker geen straf om te spelen. Ook buiten de relatief makkelijke gamerscore is deze game absoluut aan te raden.

Prijs: €9,99
Tijd: 2-3 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/10
Fun: 6/10

Lees hier onze uitgebreide review van Fragments of Him.
 

16. Firewatch

Firewatch is een one-of-a-kind game, die je niet zomaar bij de hand neemt. Je hebt veel vrijheid rondom de verhaallijn, dus het is verstandig een guide te gebruiken als je de game zo snel mogelijk compleet wilt hebben. Het verhaal draait om Henry, die wachter is in een uitkijktoren. Het is zijn taak om de natuur er omheen veilig te houden. Vanaf het moment dat je die toren verlaat, gebeuren er vreemde dingen. Hoewel de game weinig tempo heeft, is de diepgaande verhaallijn boeiend en intrigerend. 


Prijs: €19,99
Tijd: 4-5 uur
Moeilijkheidsgraad: 4/10
Fun: 7/10

Lees hier onze uitgebreide review van Firewatch.
 

17. The Park

Één van de weinige ‘horror’ games uit de lijst. In The Park moet je als moeder je vermiste kind terugvinden in een verlaten pretpark. Terwijl je zoekt, vind je steeds meer informatie over het duistere verleden van dit park. Het is een aardige game, hoewel ik niet kan spreken over een absolute topper.

Prijs: €12,99
Tijd: 1-2 uur
Moeilijkheidsgraad: 3/10
Fun: 6/10
 

18. Telltale The Walking Dead: Michonne

In een lijst met games waarin je gemakkelijk achievements kunt verdienen, kan Telltale natuurlijk niet ontbreken. Eigenlijk alle Telltale games zijn leuk, ontspannen en een effectieve manier om je gamerscore op te hogen. De Michonne miniserie heeft slechts drie afleveringen in plaats van de reguliere vijf afleveringen, waardoor je nog sneller op de 1000G zit. Ook de verhaallijn is interessant genoeg om deze game met plezier te doorlopen.


Prijs: €12,99
Tijd: 5-6 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/10
Fun: 7/10
 

19. Hue

Hue is een 2D puzzel platformer die qua concept een beetje te vergelijken is met Thomas Was Alone. In Hue moet je puzzels oplossen met kleuren. Ondertussen verzamel je ook verschillende kleuren, waarmee je de achtergrond kunt beïnvloeden. Door dit te doen komen voorwerpen zichtbaar en kun je verder op weg komen. De gameplay is uniek en leuk. Ook als je niets om achievements geeft maar wel om puzzel platformer games, is dit een aanrader. De game is beschikbaar met de Xbox Game Pass.


Prijs: €14,99 (Xbox Game Pass)
Tijd: 6-7 uur
Moeilijkheidsgraad: 4/10
Fun: 7/10
 

20. Virginia

De in het oog springende kenmerken van Virginia zijn de graphics en de gameplay. De game brengt een mysterieuze sfeer met zich mee, die waarschijnlijk veel gamers kunnen waarderen. Ondanks dat is de verhaallijn soms net iets te vaag voor een hogere plek in deze lijst maar de overige kenmerken zorgen ervoor dat er wel een plekje op de lijst is gereserveerd voor Virginia.


Prijs: €9,99
Tijd: 3-4 uur
Moeilijkheidsgraad: 3/10
Fun: 5/10
 

21. 6180 The Moon

In deze zwart-witte minimalistische puzzelgame volg je het verhaal van de maan die op zoek gaat naar de zon. De zon is vermist en heeft de wereld in een oneindige nacht achtergelaten. Je zult de maan, een simpel lichtgevend bolletje, door de verschillende levels moeten loodsen. Niet meer en niet minder. Als je niks om achievements geeft, zou ik ver bij deze game uit de buurt blijven. Er zijn immers een hoop games die leuker en interessanter zijn.

Prijs: €3,99
Tijd: 2-3 uur
Moeilijkheidsgraad: 4/10
Fun: 4/10
 

22. Life is Strange: Before the Storm

Het verhaal van Life is Strange: Before Storm sluit perfect aan op dat van life is Strange. In Life is Strange speelt het manipuleren van tijd een grote rol. Daarnaast heeft de serie een goede verhaallijn, die erg vermakelijk is. Life is Strange: Before the Storm bestaat uit drie delen (de oorspronkelijke Life is Strange heeft vijf delen) en is daarmee in relatief korte tijd op 100% te zetten.


Prijs: €16,99
Tijd: 7-8 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/10
Fun: 8/10
 

23. Vailiant Hearts: The Great War

In Vailiant Hearts volg je een verhaallijn uit de Eerste Wereldoorlog, een barre tijd. Hoewel je er in vergelijking met andere games uit deze lijst wat langer over doet om de 1000G te behalen, is dit echt een must play voor iedereen. Een aangrijpende story, prachtig uitgewerkte graphics en goede gameplay maken deze game tot een pareltje. 


Prijs: €14,99
Tijd: 8-10
Moeilijkheidsgraad: 4/10
Fun: 8/10
 

24. Whispering Willows

In Whispering Willows ga je op pad met een jong meisje, Elena genaamd. Ze heeft de mogelijkheid om haar geest uit haar lichaam te laten. Dit geeft leuke puzzel en gameplay aspecten aan de game. Helaas is de verhaallijn van deze game niet pakkend en boeiend genoeg maar wel is daar die 1000G in slechts een paar uur.


Prijs: €9,99
Tijd: 2-3 uur
Moeilijkheidsgraad: 4/10
Fun: 5/10
 

25. Three Fourth Home

Three Fourth Home is misschien wel de meest saaie game die ik ooit gespeeld heb. Je hoeft bijna letterlijk niks te doen om 1000G te verdienen en dat in ongeveer 2,5 uur. De dialogen, de sfeer, de graphics, echt alles is saai aan deze game. Eigenlijk kan ik ‘m zelfs amper aanraden voor achievement hunters en zeker niet voor de standaardprijs van €9,99. Als je echt die 1000G wil hebben, wacht dan op z’n minst tot deze game in de aanbieding is. En zorg dat je elke 15 minuten een wekker zet, zodat je wakker blijft…


Prijs: €9,99
Tijd: 2-3 uur
Moeilijkheidsgraad: 3/10
Fun: 2/10
 

De volgende games hebben mijn top 25 net niet gehaald, maar zijn wel het vernoemen waard aan achievement hunters die nog andere games willen voltooien:
- Tekken 7
- Pneuma: Breathe of Life
- Beyond Eyes
- The Bunker 
- Cubot
- The Swapper
- Rememoried (lees hier onze review)
- Energy Cylce
- Active Soccer 2D
- The Inner World
- The Fall
- A Way Out (lees hier onze review)
- ACA NEOGEO series (bijna alle games uit de serie zijn relatief makkelijk te voltooien op 100%)

Redacteur:

Jolina

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!