XO-NL

Xbox One X firmware update

08 augustus 2018 - 1705 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

Eindelijk is het dan zover! De Xbox One X wordt het eerste multimedia apparaat met HDMI 2.1 ondersteuning door een nieuwe firmware update. Tot teleurstelling van velen is het dus geen A/V component die HDMI 2.1 gaat ondersteunen, maar voor gamers uiteraard een genot. Deze update wordt binnenkort beschikbaar gemaakt en neemt een aantal voordelen met zich mee voor Xbox One X bezitters.

Niet alle HDMI 2.1 functies zullen naar de Xbox One X komen, maar de belangrijkste voor gamers zijn uiteraard van de partij. Twee van deze functies zijn de ondersteuning van Variable Refresh Rate (VRR) en Auto Low Latency Mode (ALLM).

Variable Refresh Rate matched de verversingsratio met de aangesloten display met de grafische output van de Xbox One X. Dit voorkomt screen tearing (een eerder weergegeven frame wat overschreven wordt door een nieuw frame) en zorgt dus voor een mooiere en stabielere weergave. Auto Low Latency Mode controleert of de TV een toepasselijke Game Mode of soortgelijke instellingen heeft. Er wordt dan automatisch naar deze mode of instellingen gewisselt om input lag te voorkomen terwijl de beelden verwerkt worden.

Microsoft heeft deze nieuwe functies bekendgemaakt op Computex 2018 in Taipei (Taiwan). Een system engineer legde hier uit wat de nieuwe firmware update precies inhoudt en wat dit te betekenen heeft voor gamers en techfanaten. Er zit wel een addertje onder het gras, je hebt namelijk ook een TV nodig die HDMI 2.1 ondersteunt. 

Redacteur:

Glenn

Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert! Plaats een reactie

Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!