XO-NL

Voordelen van de Xbox One X

05 november 2017 - 291 remove_red_eye

Log in om te beoordelen.

De speculaties gaan eigenlijk al tijden terug en de Xbox One X is vooral de afgelopen weken gespreksonderwerp nummer één in de game wereld. De krachtigste console ooit staat op het punt om uit te komen, we hoeven nog slechts 2 nachtjes te slapen. Degenen die op tijd waren met hun bestelling dan. Want de Xbox One X is zo goed als overal uitverkocht. Zeker de speciale Scorpio Edition was in rap tempo niet meer leverbaar. Hoewel Microsoft zelf stelde dat de Xbox One X niet perse voor iedereen geschikt zou zijn (met name i.v.m. de prijs natuurlijk), lijkt de interesse enorm. En dat is op zich niet zo gek voor de krachtigste console ooit gemaakt, met 6 terraflops CPU en 12GB aan geheugen. Maar waarom zou je eigenlijk zoveel geld in een console steken, waarop je dezelfde games kunt spelen als op je vertrouwende Xbox One of Xbox One S? Voor de ultieme twijfelaars, hier vind je alle voordelen nog eens op een rij.

Verbeteringen zonder 4K TV

Een van de meest gestelde vragen op het internet is wat de Xbox One X voor iemand kan doen die nog geen 4K TV in huis heeft. Want laten we eerlijk zijn, zo'n €500 neertellen voor een console is één, maar voor velen onder ons betekent dat ook op zoek naar een nieuwe TV. En niet iedereen heeft natuurlijk de mogelijkheid om zoveel geld ineens neer te tellen. Maar niet getreurd! Ook voor mensen die een 1080p scherm hebben zal de Xbox One X voordelen hebben. Wanneer je (nog) geen 4K TV in huis hebt, zal de zogenaamde supersampling techniek er voor zorgen dat de 4K kwaliteit van de game die je speelt naar beneden wordt bijgesteld zonder daarbij alle kwaliteit van dit verschil te verliezen. Dit zorgt voor betere textures, meer contrast in schaduwen, extra scherpe beeldkwaliteit en zelfs meer mogelijkheden in framerates. De effecten zijn dan het grootst bij de Xbox One Enhanced games, waarvan inmiddels een actuele lijst is samengesteld van een flink aantal games.

Snellere laadtijden

In veel games, zal de Xbox One X daarnaast zorgen voor snellere laadtijden. Dit zul je merken bij het opstarten van de game, maar ook bij verschillende situatie in game, zoals bij fast travel acties. Het leven is al kort genoeg, waarom langer wachten dan nodig?

Verbeteringen voor Xbox en Xbox 360 games

Uiteraard zul je bij steeds meer nieuwere game de kracht van de Xbox One X gaan merken, maar Microsoft laat die gouden oudjes niet in de kou staan. Want jawel, ook Xbox classic en Xbox 360 games zullen beter draaien en mooier uit zien op de Xbox One X. Kortere laadtijden, betere textures en scherper beeld. Er zijn zelfs enkele games die worden toegevoegd aan de lijst van de Xbox Enhanced games, zoals Halo 3, Assassin's Creed en Fallout 3. Deze games zullen na de Xbox Enhanced update tot wel 9x de originele hoeveelheid pixels bevatten!

Kleine, compacte console

Voor mensen die niet houden van een TV meubel dat volledig volgepropt staat is de Xbox One X ook nog eens de kleinste console die Microsoft ooit gemaakt heeft. De Xbox One S was al een stukje kleiner dan zijn voorganger, de Xbox One X doet daar dus nog een schepje bovenop, of eigenlijk af. Ontzettend knap dat het gelukt is om zo veel power in zo'n kleine console te krijgen. Daarnaast is het mogelijk de Xbox One X met een standaard veticaal te positioneren, iets wat overigens ook al komt met de Xbox One S.

Ondersteuning Dolby Atmos

De Xbox One X biedt ondersteuning voor Dolby Atmos geluid, waarbij je woonkamer voor de volle 360 graden tot leven komt. Kwaliteit die je zintuigen zal strelen en zelfs in de meeste Nederlandse bioscopen nog niet zo perfect zal zijn.

Redacteur:

Jolina

Reacties (5)

 • BOEFJUH NL

  Atmos heb je zelfs ook al via de de eerste xbox one; dus daar hoef je het niet voor te doen ?

  16 november 2017
 • db IG Beelzebub

  Fantastisch verwoord Jolina leest idd lekker weg er valt niets aan toe te voegen ? ik ben ook super blij met de Xbox1X / scorpio best console ever het was zeker het wachten waard !!!???

  15 november 2017
 • Optimus Exile

  Mooi stukje tekst Jolina Leest heerlijk weg

  14 november 2017
 • kenneth23

  4K!!! Op een LED tv is het beeld ook sterk verbeterd. En dan niet te vergeten dat de Xbox One X( gewone uitvoering of Project Scorpio) ook nog eens fluisterstil is. Nog een bijkomend voordeel is de IR Blaster, die toendertijd in een oversized Kinect behuizing schuilging, waarmee je heerlijk je tv en eventuele versterker in en uit kan schakelen. Voor de rest een top console, het was lang wachten maar het was het waard.

  14 november 2017
 • Jessyenmelissa

  Mooie review mooie site lekker duidelijk op mobiel!

  14 november 2017
Reageren op dit item
Log in om een reactie te plaatsen
Ben je nog geen lid? Registreer dan meteen!